Nieuw Apple patent geeft Siri veel macht

News
woensdag, 01 maart 2023 om 12:30
apple 132960
Apple gebruikers zijn inmiddels wel gewend aan Siri. De virtuele assistent kan veel voor je regelen, maar uiteraard wel op verzoek. Maar een nieuw patent doet vermoeden dat Siri in de toekomst veel meer macht krijgt.
Een nieuw patent van Apple stelt een interessante nieuwe functie van Siri voor, meldt Apple Insider. Het patent beschrijft namelijk een versie van Siri die deel kan nemen aan telefoongesprekken. In sommige gevallen kan de assistent zelfs de teugels helemaal in handen nemen.
Een idee van het patent is bijvoorbeeld dat Siri mee kan luisteren naar gesprekken en af en toe bijdragen leveren. Zo zou Siri bijvoorbeeld openingstijden kunnen opzoeken als iemand in een gesprek zich hardop afvraagt wanneer een zaak open is. Ook kan de assistent je helpen met woorden die je niet kent.
Maar ook voordat je opneemt lijkt tussenkomst van Siri mogelijk. De assistent kan namelijk aan verschillende bellers vertrouwensniveaus hangen en vervolgens onbekende bellers meteen weigeren of naar voicemail laten gaan. Vertrouwde bellers met wie je even niet kan of wil praten, kunnen te horen krijgen dat je niet beschikbaar bent, al dan niet met een smoes.

Wanneer komt Apple met deze nieuwe Siri functies?

Het is trouwens maar de vraag of deze functies er snel komen. Soms worden patenten aangevraagd terwijl de voorgestelde technologie nog niet haalbaar is, of niet goedkoop of klein genoeg gemaakt kan worden om in een product te verwerken. In dit geval geeft Apple toe dat virtuele assistenten nog niet slim genoeg zijn voor de functies uit dit patent, maar dat de technologie wel grote sprongen maakt.