‘Goedkopere iPhone toch weer in de maak’

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 13:00
screenshot 2020 07 14 at 155140f1594734737
De iPhone kreeg afgelopen jaar een wat hogere prijs dan verwacht. In het verleden had Apple weliswaar ook budgetversies van de iPhone gemaakt in de vorm van de iPhone SE, maar een nieuwe versie daarvan leek van de baan. Volgens een nieuw gerucht is hij nu toch weer in ontwikkeling.
Wie interesse heeft in een iPhone, maar liever niet bijna of ruim 1000 euro betaalt, kan kiezen voor een iPhone SE. Deze komt vaak iets na de gewone iPhone uit en kost een paar honderd euro minder. Maar een iPhone SE die moest volgen op de iPhone 14 was volgens eerdere berichten geannuleerd.
De iPhone SE zou namelijk niet bijzonder goed verkopen, wat de ontwikkeling van een nieuw toestel niet rendabel maakte. Desondanks beweert analist Ming-Chi Kuo nu dat er weer wel aan een nieuwe iPhone SE wordt gewerkt. Wel lijkt hij enigszins uitgesteld: Kuo heeft het over massaproductie in 2024, terwijl de aanname eerder was dat de iPhone SE 4 dit jaar zou verschijnen.

OLED scherm voor de iPhone SE 4?

Het ziet er wel naar uit dat de iPhone SE 4 een grote update krijgt. Ming-Chi Kuo spreekt van een 6,1 inch scherm, waar ook al eerder berichten van waren. Een mogelijk nog grotere update is dat het om een OLED-scherm gaat, in plaats van het LCD-scherm dat bij de iPhone SE nog altijd de standaard was.
Met deze wijziging is de iPhone SE 4 vergelijkbaar met een aangepaste iPhone 14, in ieder geval qua formaat en scherm. Er zijn nog andere verschillen mogelijk. Kuo beweert bijvoorbeeld dat Apple gebruik gaat maken van een eigen 5G-chip, wat een eerste stap zou zijn om minder afhankelijk te worden van chipmaker Qualcomm.