De beste iPhone 15 accessoires op een rijtje

Article
donderdag, 12 oktober 2023 om 15:00
Na lang wachten is de iPhone 15 release hier. Voor velen is het ook het ideale moment om op zoek te gaan naar wat toffe accessoires die goed bij je nieuwe smartphone passen. Tijd om de beste iPhone 15 accessoires alvast op een rijtje te zetten.

iPhone 15 hoesje

Natuurlijk is er één accessoire die boven de rest staat en dat is een goed hoesje. Een iPhone 15 hoesje kies je dan ook uit als je ervoor wil zorgen dat je telefoon geen schade oploopt en de gebruikssporen minimaal zichtbaar blijven. Daarbij heb je alleen wel keuze uit verschillende opties.
Voor de iPhone 15 zijn de meest duurzame hoesjes degene die zowel tegen een stootje kunnen, maar ook functioneel zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de FineWoven-hoesjes. Deze kosten misschien wat meer, maar ondersteunen wel MagSafe en dus kun je gemakkelijk draadloos opladen en blijft de iPhone compatibel met andere MagSafe-accessoires.
Wie liever wat centen bespaart, kan ook gaan voor de collectie van BlueBuilt. Dan heb je doorzichtige hoesjes met MagSafe-ondersteuning. Wel heb je het risico dat het hoesje na verloop van tijd vergeeld is, iets wat wel vaker een probleem is bij doorzichtige hoesjes.
apple power chargersf1695393730

iPhone 15 oplader

Een andere accessoire voor de iPhone 15 die (helaas) aangekocht dient te worden, is een Power Adapter. De iPhone 15 oplader moet alleen wel aan hele specifieke eisen voldoen, want de kabel die je bij de telefoon meegeleverd krijgt is een USB-C naar USB-C-kabel. De power adapter moet daarom ook een USB-C-poort hebben.
Vervolgens heb je de keuze tussen een 20W- en een 30W-oplader. Laatstgenoemde is vooral aan te raden voor iedereen met een iPhone 15 Pro-model, omdat dit model daadwerkelijk 30W-opladen ondersteunt. De normale iPhone 15-modellen ondersteunen doorgaans 20W-opladen.

iPhone 15 screenprotector

Het is ook geen gek idee om voor een screenprotector te gaan voor je nieuwe telefoon. De flip-hoesjes zijn steeds meer uit de mode doordat het elke keer net een extra stap is om je telefoon te bekijken. Velen kiezen daarom voor een screenprotector en voor de iPhone 15 is er weer een hele lading om uit te kiezen.

AirPods Pro 2

Voor gebruikers die voor het eerst een iPhone nemen, is er nog een andere overweging om te maken. Wie weet wil je namelijk ook gelijk de overstap maken als het aankomt op oortjes. Apple heeft immers zijn eigen lijn aan earbuds, genaamd de AirPods. Deze komen in twee vormen, waarvan de normale versie het goedkoopst is.
Ook zijn er de AirPods Pro 2. Die is tijdens hetzelfde evenement onthuld als toen de iPhone 15 eerder deze maand uit de doeken werd gedaan. Deze AirPods Pro hebben ook een charging case met USB-C en is sinds 22 september beschikbaar. Deze beschikken daarnaast ook over betere noise cancelling.

Apple Watch Series 9

We sluiten het lijstje af met de Apple Watch Series 9. De nieuwe smartwatch werd, net als de AirPods Pro 2, gelijktijdig onthuld met de nieuwe reeks iPhone. Net als de nieuwe smartphone van Apple komt de Series 9 ook met aanzienlijke verbeteringen. Dit keer betreft het alleen één grote verbetering: de chip.
Apple vernieuwt de Series 9 met een efficiëntere chip die betere prestaties moet leveren. Ook het scherm wordt verbeterd voor de nieuwe smartwatch. Deze is ook sinds 22 september verkrijgbaar.