Beelden van Super Mario 64 multiplayer mogelijk opgedoken

News
maandag, 18 december 2023 om 16:00
super mario 3d all stars 64f1599224844
Luigi was er in de hele geschiedenis van Mario al vroeg bij, maar af en toe moet hij ook een game op de bank zitten. In Super Mario 64 is hij bijvoorbeeld opvallend afwezig. Dat was niet altijd het plan en nu lijken er eindelijk beelden te zijn van een speelbare Luigi in Super Mario 64 multiplayer.
De 3D-avonturen van Mario zijn vaak single-player. Als je kunt spelen als Luigi is het een wissel met Mario en meestal geen co-op multiplayer. Dat begon allemaal in Super Mario 64, maar Luigi’s afwezigheid was toen nog zo opvallend dat er allerlei gekke theorieën rondgingen over hoe je hem vrij kon spelen.
Inmiddels is bekend dat Luigi simpelweg niet in Super Mario 64 zit (tenzij je de DS-remake speelt). Maar het is ook bekend dat er een multiplayer-modus gepland was voor de game. Een Japans YouTube-kanaal lijkt daar eindelijk beelden van te hebben, afkomstig uit een tv-programma over games.

Luigi eindelijk gevonden in Super Mario 64?

Het zijn alleen geen heel duidelijke beelden: ze zijn opgenomen met een camera die op een tv is gericht en bovendien is de tv waarop Luigi te zien is niet mooi middenin beeld. Sommige mensen twijfelen daarom of het wel Luigi is die op die tv rondloopt en niet een Mario die groen lijkt door de manier waarop de beelden zijn opgenomen. Aan de andere kant is er genoeg rood te zien op hetzelfde tv-scherm dat het aannemelijk lijkt dat de figuur die mogelijk Luigi is, in ieder geval daadwerkelijk groen is.
Inmiddels gebeurt het trouwens ook af en toe dat Luigi een avontuur beleeft zonder hulp van Mario. Liefhebbers kunnen bovendien volgend jaar weer uitkijken naar zo’n game. Dan komt namelijk een HD-versie van Luigi’s Mansion 2 naar de Switch.