New World kampt nog steeds met een serieus probleem

News
woensdag, 29 december 2021 om 14:30
new worldf1626952326
Alhoewel de makers van New World er alles aan doen om te game te optimaliseren, is er nog één serieus probleem waar niks aan wordt gedaan. Een exploit waar veel spelers de ervaring van anderen kunnen verpesten.
Amazon Game Studios heeft dit jaar misschien wel één van de meest populairste games van het moment uitgebracht: New World. Vanaf dag één zaten de servers meteen propvol, maar langzamerhand begonnen spelers serieuze bugs en fouten te ontdekken. Een hoop van deze fouten zijn opgelost, maar er is nog één groot probleem waar weinig aan wordt gedaan: mass reporting. Althans, het lijkt erop dat er niks aan gedaan wordt.
Mass report is eigenlijk een exploit die ervoor zorgt dat je op een eenvoudige manier bepaalde spelers kunt verbannen van de game. Wanneer een groep mensen tegelijkertijd één persoon rapporteren, vangt de automatische 'politie' in de game dit op en neemt meteen maatregelen. Vaker dan dat nodig is komt de maatregel neer op een ban. Dit kan enorm handig zijn vlak voor een clan-oorlog, wanneer je de leider van een concurrerende clan wil laten verdwijnen. Spelers zijn zelf erop betrapt dat ze dit wilden doen, zo meldt één van de slachtoffers op Reddit. Laatstgenoemde werd gelukkig niet geband en wist de clan-oorlog te winnen.

Hoe gaat het met New World?

Veel gamers hebben inmiddels genoeg gezien, en kiezen eieren voor hun geld. De player count van New World daalt in een zorgwekkend tempo, en dat heeft vooral te maken met allerlei bugs. Eerder werd de economie van New World platgelegd, toen werden er bugs rondom het verwisselen van items ontdekt. Ook zijn spelers niet tevreden met recente aanpassingen aan de game, en tot slot is Amazon Game Studios druk bezig om bot accounts te verwijderen.