Netflix en Tiger King-producenten aangeklaagd voor gebruik Ace Ventura 2-beelden

News
woensdag, 29 december 2021 om 14:00
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode4 00 36 52 22 rf1640684750
Het productiebedrijf Morgan Creek Entertainment heeft Netflix en de Tiger King-producenten aangeklaagd wegens het gebruik van beelden uit Ace Ventura 2. De beelden zouden namelijk gebruikt zijn zonder toestemming of licentie.
The Hollywood Reporter meldt dat Morgan Creek Entertainment Netflix en de producenten van de documentaireserie Tiger King aanklaagt wegens inbreuk op auteursrecht. Het tweede seizoen van de serie bevat namelijk clips van de film Ace Ventura 2.
De rechtszaak beweert dat Tiger King twee clips heeft gebruikt van Ace Venture 2 ‘zonder toestemming of licentie'. Eén van de clips bevatte acteur Jim Carrey met een ‘aap om zijn nek en schouder gewikkeld’ en de andere bevatte Carrey ‘trots rijdend op een olifant.’ Volgens de rechtszaak zijn de clips, in totaal vijf seconden aan schermtijd, te zien in Tiger King.
In de rechtszaak tegen Netflix staat dat 'er is geen ruimte voor twijfel over de bron', een nagesynchroniseerde stem benoemt namelijk Ace Ventura, precies op het moment dat de clips op het scherm verschijnen. Volgens de aanklager is Ace Ventura 2 ook de enige film waar meerdere beelden van worden getoond in Tiger King.

Ace Ventura erg verschillend van Joe Exotic

Het karakter van Ace Ventura is een man die van dieren houdt, terwijl in Tiger King de meeste 'hoofdrolspelers' te maken hebben met dierenmishandeling. Dit is ook één van de redenen waarom Joe Exotic in de gevangenis zit. Exotic zit vast voor maar liefst 22 jaar wegens misdaden tegen mens en dier. Hij zou namelijk ook een huurmoordenaar hebben ingehuurd om met aartsrivaal Carole Baskin af te rekenen.

Populair Nieuws