Streamlabs brengt veel meer Twitch streaming-opties naar Xbox

News
donderdag, 18 november 2021 om 13:00
xbox met controllerf1632480503
Steamers die spelen van een Xbox console, kunnen binnenkort genieten van veel meer opties om te streamen op Twitch. Dat komt door een nieuwe versie van Streamlabs.
Streamlabs heeft aangekondigd hun webgebaseerde streamingsplatform speciaal voor de Xbox te maken door middel van nieuwe software genaamd Streamlabs Studios. Door dit te doen kunnen gebruikers rechtstreeks vanaf hun Xbox streamen en verschillende tools en lay-outs gebruiken om de stream te verbeteren, die momenteel nog niet beschikbaar zijn voor streamers op de console.
Streamers hebben toegang tot deze functie via de Twitch-app op de console. Als ze dan Streamlabs selecteren kunnen ze bij de aanpassingsopties komen voordat ze gaan livestreamen, maar je moet dan wel een Streamlabs-account hebben.

Toegang tot streams met telefoon

Met Streamlabs Studios hebben de gebruikers ook toegang tot hun stream vanaf hun telefoon of tablet. Je kan je telefoon of laptop ook gebruiken als webcam, die je in je stream kan plaatsen. Verder wordt er ook geluid vastgelegd als je een headset met microfoon hebt aangesloten op de controller.
Streamlabs Studios is niet gratis, maar er is wel een proefperiode van zeven dagen om de streamingsmethode uit te proberen. Je kan Streamlabs krijgen voor 4,99 euro per maand of 49,99 euro per jaar.