Viaplay F1-commentatoren blikken terug op jaar vol 'hoogte- en dieptepunten'

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Afgelopen seizoen was de Formule 1 voor het eerst te zien bij Viaplay. De streamingdienst heeft een nieuw duo F1-commentatoren aangenomen, die nu terugblikken op een jaar vol hoogte- en dieptepunten.
De Formule 1 in Nederland is voor veel fans onlosmakelijk verbonden met Olav Mol. Om de rol van zo’n bekende commentator over te nemen is dan ook niet eenvoudig. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk stonden afgelopen jaar voor die uitdaging, want zij waren door Viaplay benaderd om de nieuwe F1-commentatoren te worden.
Het duo heeft het niet makkelijk gehad, want al vanaf het eerste Grand Prix-weekend was er kritiek op de nieuwe stemmen van de Formule 1. Voor Valkenburg en Heemskerk was het dan ook een jaar met twee gezichten, zo laten ze weten in een interview met GPblog.com.

“Ik denk dat het juiste woord [voor afgelopen jaar] enerverend is. We hebben ontzettend veel meegemaakt. Van hoogte- tot dieptepunten, alles is voorbij gekomen het afgelopen jaar.”

Ander tempo voor F1

Valkenburg en Heemskerk werken al lang samen als duo, maar hebben voor 2022 nog nooit eerder commentaar verzorgd voor de Formule 1. Volgens het tweetal was het eerste jaar dan ook vooral een leermoment. De koningsklasse van de motorsport is namelijk heel anders dan endurance races, waar de commentatoren vooral ervaring mee hebben.
Valkenburg legt uit dat je tijdens Le Mans bijvoorbeeld ‘achterover kan hangen’ en eigenlijk ‘aan het babbelen bent’. Maar voor de Formule 1 moet je constant gefocust zijn en mag je niks missen, maar ondertussen ‘mag je het ook niet helemaal vollullen’. Die balans vinden was voor het tweetal aan het begin tricky, maar het juiste ritme hebben ze naar eigen zeggen nu wel gevonden.

Populair Nieuws