PlayStation wil ook advertenties in games

News
donderdag, 21 april 2022 om 10:00
PlayStation gaat concurrent Microsoft achterna. Sony, het bedrijf achter de PlayStation, heeft ook plannen om advertenties toe te voegen in free-to-play games. Zo meldt Advertising Insider. Als de bronnen kloppen moeten de advertenties nog voor het einde van het jaar in games verschijnen
Het ziet er naar uit dat Sony ontwikkelaars meer gaat aansporen om ook advertenties te verwerken in haar games. Specifiek zou het gaan om free-to-play games die meer gemaakt moeten worden doordat er een nieuwe optie moet komen die het mogelijk maakt om geld te verdienen met in-game advertenties. Het plan lijkt verdacht veel op wat Microsoft voor ogen heeft voor toekomstige games.
Zo moet het mogelijk worden dat grote uithangborden in stadions van virtuele sporten voorzien worden van advertenties. Football Manager doet dit bijvoorbeeld al door te adverteren voor War Child. Sony lijkt alleen wel een stapje verder te gaan. Er ligt een plan op tafel om spelers te belonen om advertenties en promoties te bekijken, waarbij spelers beloond worden met in-game items.
wanneer komt de playstation 5 uit 152769f1585147782

Verdient PlayStation ook aan in-game advertenties?

Een groot verschil met het plan van Microsoft is hoe het geld verdeeld wordt tussen de ontwikkelaars, uitgevers en platformhouder Sony. Microsoft heeft namelijk geen plannen om een deel van de verdiensten op te eisen, maar bij PlayStation is daar nog geen zekerheid over. Daar lijkt het wel mogelijk te zijn dat Sony een deel van de verdiensten opeist, al staat dit nog niet vast.
Wie er betrokken wordt bij het plan, staat ook nog niet vast. Volgens de bronnen van Advertising Insider heeft Sony een strikt proces om te bepalen wie als advertentiepartner mee mag doen. Bedrijven die persoonlijke informatie verzamelen, zoals mailadressen en namen, vallen op voorhand al af.