Zo ziet de nieuwe poll-functie op WhatsApp eruit

News
donderdag, 21 april 2022 om 9:00
2021 09 07 whatsappf1631050886
We wisten al even dat WhatsApp bezig was met een poll functie voor groepsgesprekken, nu heeft WABetaInfo ook een screenshot waarop te zien is hoe de functie eruit komt te zien. Wanneer de functie uit gaat komen is nog niet duidelijk, het zou zomaar nog wel even kunnen duren voor dat je daadwerkelijk kan stemmen op wat voor lekkernij je gaat hebben als avondeten.
De functie schijnt nu getest te worden bij een aantal Android-gebruikers via de beta-versie van WhatsApp. Verder word er gespeculeerd dat er nog vele bugs te fixen zijn voordat de functie daadwerkelijk bij gebruikers terecht kan komen. De functie mag er dan wel al gebruiksklaar uit zien, maar dat is hij dus nog niet.
De polls zijn end-to-end encrypted beschermd, dat betekent dus dat niemand je antwoord zal kunnen bekijken, zelfs bij WhatsApp en moederbedrijf Meta niet.

Een addertje onder de poll

Hoe je precies de keuzes op de polls in kan gaan stellen is ook nog niet bekend. Wie er precies een poll kan aanmaken en wie niet is ook nog niet bekend. Het is namelijk wel verstandig dat hier goed over nagedacht gaat worden met het oog op cyberbullying. Dit soort functies kunnen namelijk wel eens misbruikt worden. Hopelijk denken de ontwikkelaars bij WhatsApp daar ook aan, door bijvoorbeeld een functie te introduceren waardoor alleen groepadmins de functie kunnen gebruiken.
Dat deze functie het leven een stuk makkelijker gaat maken is wel zeker. Nu hoef je niet meer steeds naar een poll site of datumpriker om iedereen's antwoorden mooi op één plek te krijgen.