Xbox komt met 'grootste booth ooit' naar gamescom 2023

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 9:30
Later deze maand is het weer tijd voor de gamescom. Microsoft heeft grote plannen, want de Xbox booth wordt volgens het bedrijf de grootste ooit.
Een lange tijd hebben we grote gamebeurzen moeten missen door het coronavirus, maar langzaam maar zeker begint alles weer op volle toeren georganiseerd te worden. De gamescom ging vorig jaar alweer helemaal open en ook dit jaar is er weer een evenement van vijf dagen gepland, waarvan vier voor bezoekers.
Sony is niet aanwezig, maar Microsoft is juist van plan om groots uit te pakken. De uitgever zal namelijk komen met ‘de grootste Xbox-booth ooit’. Er zullen maar liefst 150 pods staan, waar bezoekers dertig verschillende games op kunnen spelen. Er zullen daarnaast ook foto-mogelijkheden zijn, speciale ervaringen en een opgebouwd theater met 300 stoelen.
In het theater zullen presentaties worden gegeven van Starfield en Forza Motorsport, maar waarschijnlijk worden die titels niet speelbaar op de beursvloer. Wel kunnen bezoekers aan de slag met Armored Core VI: Fires of Rubicon, STALKER 2, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty en Payday 3.

Focus op indiegames

Naast de grote blockbusters, zal Microsoft ook een speciale plek inrichten voor indiegames. ID@Xbox bestaat namelijk tien jaar en om dat te vieren krijgen ID@Xbox games dus een speciaal plekje op gamescom. Er worden onder andere titels als Lamplighter’s League, SteamWorld Build en Lightyear Frontier belicht.
Voordat de beurs open gaat, kan je ook af van een grote show genieten. Op 22 augustus wordt gamescom 2023 namelijk geopend met Opening Night Live, georganiseerd door Geoff Keighley.