‘Netflix maakt een Dark Souls anime’

News
dinsdag, 01 augustus 2023 om 10:00
h2x1 nswitch darksoulsremastered image1600wf1600849872
Films en series gebaseerd op games zijn niet altijd even goed, maar dat lijkt toch langzamerhand te veranderen. Het is te hopen dat ook Netflix niet vergeten is hoe je een goede game-serie maakt. Naar verluidt komt de dienst namelijk met een Dark Souls anime.
The Last of Us en de Mario-film worden vaak aangewezen als het bewijs dat een film of serie gebaseerd op een game niet slecht hoeft te zijn. Maar Netflix had daarvoor al verschillende goed ontvangen series die op games waren gebaseerd. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld Arcane, Cyberpunk Edgerunners of Castlevania.
Nu beweert Giant Freaking Robot dat Netflix opnieuw een anime maakt van een geliefde game, namelijk Dark Souls. De anime zou de gebeurtenissen van de games hervertellen, te beginnen met de eerste Dark Souls. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cyberpunk Edgerunners, dat een verhaal vertelt dat niet in de game te beleven is.

Wanneer komt de Dark Souls anime naar Netflix

Netflix heeft het bestaan van deze serie nog niet bevestigd. Het is dan ook niet bekend wanneer we de serie eventueel kunnen verwachten. Ook is er nog niets gemeld over wie er zoal meewerkt aan het maken van de serie.
De Dark Souls-reeks heeft nog twee andere games, dus als de anime een succes is, is er materiaal voor verdere seizoenen. Ontwikkelaar FromSoftware is inmiddels bezig met andere games. Dit jaar verschijnen nog Armored Core 6 en een groste DLC voor Elden Ring.