Waarom Marvel's Midnight Suns anders is dan andere Marvel games

Article
woensdag, 14 december 2022 om 15:00
20221117215855 1f1669729738
Marvel's Midnighs Suns lijkt op het eerste gezicht op een hele andere game dan dat we van Marvel gewend zijn. Dat klopt helemaal, Midnight Suns onderscheidt zich namelijk op grote vlakken van de rest.

Strategie boven actie

Superhelden worden vaak geassocieerd met gevechten en actie. Daarom vallen games zoals Marvel's Guardians of the Galaxy en Marvel's Spider-Man dan ook onder het action adventure genre. Firaxis, de maker van Marvel's Midnight Suns, is daarentegen een expert in strategiegames. Zo zit de studio achter de XCOM en Sid Meier's Civilization games. Het is dan ook duidelijk dat Marvel een ander plan had toen ze de studio haar karakters liet gebruiken
Hoewel Marvel's Midnight Suns wel wat actie bevat, voer je dit als speler niet direct met drukken op een knopje uit. Het is namelijk een soort bordspel met kaarten. Voor elke missie kies je drie helden uit die het tegen slechteriken mogen opnemen. Elke ronde krijg je als speler willekeurige kaarten in je deck waarop verschillende manoeuvres en aanvallen van de helden staan. Om deze kaarten te gebruiken moet je genoeg punten hebben en soms moet je een karakter een andere positie geven om zoveel mogelijk schade aan te richten. Marvel's Midnight Suns is dus wat meer gefocust op strategie en dit hebben we niet vaak teruggezien in andere games met de iconische helden.
marvels midnight sunsf1669882074

Een originele combinatie van helden

De Midnight Suns is een team dat samengesteld is om de demonische slechterik Lilith te verslaan. Het team bestaat uit allerlei helden van The Avengers, X-Men, Runaways en nog meer. Hoewel we veel van deze helden wel eens samen zien, zijn er ook een boel waarbij dat niet zo is. Het Team bestaat in eerste instantie uit: Iron Man, Doctor Strange, Blade, Captain Marvel, Ghost Rider, Nico Minoru en Magik. Daarna komen er steeds meer helden die zich bij het team voegen.
Hoe vaak zijn Iron Man en Ghost Rider of Blade en Captain Marvel nou daadwerkelijk samen te zien in een Marvel project? De enige games in recente geschiedenis waarbij dit ook het geval is zijn de Nintendo Switch exclusive Marvel Ultimate Alliance 3 en Marvel vs Capcom Infinite. Maar zelfs daar voelden de karakters niet zo erg als een team zoals in Midnight Suns.
midnight suns gameplay overview 3f1667985777

Creëer een eigen held

In Marvel's Midnight Suns neem je buiten de strategische missies om, ook controle over het hoofdpersoon van dit verhaal, namelijk The Hunter. Dit karakter heeft Firaxis speciaal bedacht voor Marvel's Midnight Suns. The Hunter is namelijk het kind van Lilith en de enige die haar kan stoppen. Vandaar dat de Midnight Suns, The Hunter uit een lange slaap hebben gewekt om de wereld te redden.
The Hunter is dus door Firaxis bedacht om een hoofdrol in dit verhaal te spelen, vandaar dat dit personage ook helemaal door spelers zelf in elkaar te zetten is. Het begint al als The Hunter voor het eerst opgeroepen wordt. Dan kun je namelijk ervoor kiezen voor een mannelijk of vrouwelijk karakter en het uiterlijk helemaal zelf aanpassen. Verder kies je in de game zelf de dialogen die The Hunter uitspreekt en dus ook met wie je wel en geen vrienden wordt. Er is nog nooit een Marvel game geweest waarin je tot zo'n niveau een eigen held kunt maken.

The Abbey

Als je geen Hydra agenten of andere slechteriken aan het bevechten bent, hang je als The Hunter samen met de andere Midnight Suns rond in een verlaten kasteel. Dit is de basis van het team en het The Abbey. Ondanks dat dit kasteel er vanaf de buitenkant oud uitziet, heeft het toch wat moderns. Er is een kamer waar het team over het algemeen rondhangt met een bar, tv en games. Daarnaast zijn er natuurlijk ook wat high tech apparaten, die natuurlijk niet kunnen ontbreken als Iron Man.
Verder valt er rondom de The Abbey nog heel veel te ontdekken. Samen met de geest van Agatha Harkness, ontrafel je de verschillende mysteries rondom het kasteel. In geen enkele Marvel game in de afgelopen aantal jaren, is er zo een uitgebreide thuisbasis voor de helden voorbij gekomen.