Is dit het antwoord van Sony op Microsofts Game Pass?

News
vrijdag, 16 juli 2021 om 12:00
netflix1f1623844084
Een nog niet eerder gevonden app in de Apple Store lijkt te wijzen op een samenwerking tussen Sony en Netflix.
De nieuwsberichten rond de gaming aspiraties van Netflix volgen elkaar snel op. Gisteren maakte Netflix bekend games toe te willen voegen aan haar streamingsdienst en wist daarbij meteen al een grote naam te strikken: Mike Verdu, oud-werkenemer van EA en Facebook VR zou de nieuwe uitbreiding moeten gaan begeleiden. Verdu heeft zijn sporen vooral verdiend in de mobiele games: hij werkte mee aan de mobiele versie van De Sims en Plants vs Zombies.

Nu is er in de Apple Store een app gevonden die gerelateerd is aan Netflix Gaming met codenaam Shark. Deze app gebruikt als voorbeeld-game The Ghost of Tsushima Director's Cut. Deze game is ontwikkeld door Sony's 1st Party ontwikkelaar Sucker Punch Productions. Op internet wordt daarom nu druk gespeculeerd dat dit mogelijk het antwoord is van Sony op de zeer succesvolle Game Pass van Microsoft.
Mocht er inderdaad sprake zijn van een samenwerking tussen de twee grootmachten Netflix en Sony, dan zou dat een mooie combinatie kunnen opleveren, waarbij Netflix het streaming-platform kan bieden en Sony de games-portfolio.
MicroSoft maakt er geen geheim van dat het vol inzet op Xbox Game Pass, een abonnement waarbij meer dan honderd games en alle 1st party games te spelen zijn op Xbox consoles, PC en op mobiele apparaten via streaming. Tot nu toe heeft Sony weliswaar een vergelijkbare dienst met PS Now, maar streaming naar PC is daarbij niet bepaald het sterkste punt.
Er gaan al langer geruchten dat Sony zou werken aan een volwassener antwoord op Game Pass en deze mogelijke samenwerking met Netflix zou daar een goede invulling op kunnen geven. De samenwerking zou voor beide partijen groot voordeel kunnen bieden: Netflix munt uit in Streaming-techniek, iets dat Sony ondanks eerdere pogingen met de aankoop van Gaikai node mist, maar Sony heeft daarentegen een ijzersterk gaming portfolio.
Hoe een eventuele samenwerking er precies uit moet gaan zien is nog niet bekend, maar we houden de ontwikkelingen met interesse in de gaten!