Netflix verlaagt prijzen in honderd landen

News
maandag, 27 februari 2023 om 8:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
De concurrentie onder streamingdiensten is moordend. Alleen vorig jaar kwamen er in Nederland al drie nieuwe streamingdiensten bij. Niet gek dus dat Netflix op zoek is naar manieren om abonnees te behouden en nieuwe aan te trekken. Nu heeft de streamingdienst dan ook in honderd landen de prijzen van abonnementen verlaagd.
Netflix is al een tijdje bezig met het aantrekkelijker maken van zijn dienst. Zo is er in een aantal landen al een goedkoper abonnement met reclame en staat het bedrijf zelfs open voor een gratis abonnement. Daar houdt het niet bij op: in honderd landen zijn de prijzen volgens onderzoek van Ampere Analysis nu verlaagd. Het gaat om landen in Azië, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In Nederland hebben we pech: in Noord-Amerika en West-Europa is er vooralsnog geen sprake van een prijsverlaging.

Geen kleine prijsverlagingen

Het gaat niet om kleine prijsverlagingen. Zo is de prijs van een basis abonnement in Venezuela van 7,99 verlaagd naar 3,99 dollar, kost het standaard abonnement nu 5,99 in plaats van 10,99 dollar en is het premium abonnement gezakt van 13,99 naar 7,99. Eerder deze week meldde Wall Street Journal ook al dat de prijzen in verschillende landen omlaag waren gegaan. Een Netflix-vertegenwoordiger gaf toen de volgende verklaring:
‘’We weten dat leden nooit meer keuzes hadden voor entertainment dan nu. We onderzoeken altijd manieren om de ervaringen van onze leden te verbeteren.’’
Of we in de toekomst in Nederland ook een prijsverlaging gaan zien is nog niet bekend.
Hoewel Netflix met goedkopere prijzen hoopt meer leden te trekken, lijken ze ondertussen zich stug vast te houden aan het nieuwe account-sharing beleid. De nieuwe regels gingen eerder deze maand in een aantal landen in, maar blijken zoals verwacht zeer onpraktisch.

Populair Nieuws