Update - PIN storing zorgt voor problemen

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 12:11
betaalpasf1661182148
Er lijkt iets gaande te zijn met het PIN-systeem. Er zijn in korte tijd veel meldingen binnengekomen via Allestoringen. Veel duidelijkheid over de situatie is er alleen niet.

Update - PIN storing was van korte duur

De PIN storing is voorbij. De meldingen op Allestoringen zijn weer op een normaal niveau en lijken niet meer omhoog te gaan. Uiteindelijk heeft de storing ongeveer een uur geduurd. De oorzaak is niet bekend.
Oorspronkelijk bericht:
Als je nog boodschappen moet doen, kan het slim zijn om daar even mee te wachten. Er is namelijk een PIN storing gaande. In het afgelopen half uur stromen de meldingen in groten getalebinnen.
Rond dezelfde tijd zijn er ook veel meldingen te zien van storingen bij diverse banken. Daar is dus hoogstwaarschijnlijk sprake van een verband. Wat er precies gaande is, is niet bekend, aangezien er weinig kanalen zijn waar je officiële communicatie over de status van het PIN-systeem kunt vinden.

Wanneer is de PIN storing voorbij?

Hoewel de storing bijzonder snel een piek bereikte van bijna 30.000 meldingen, lijkt er nu al verbetering in te zitten. Er is een daling ingezet, al is het nog even afwachten of dat doorzet. Mogelijk is de storing al snel voorbij, maar het kan zijn dat er nog langer in mindere mate problemen zijn, of dat de meldingen ineens weer omhoog schieten.

Populair Nieuws