'Dit wordt de nieuwe naam van Red Bull-zusterteam AlphaTauri'

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 11:30
yuki tsunoda gp spanje 2023f1688029900
In juni werd bekendgemaakt dat AlphaTauri volgend jaar onder een andere naam zal rijden. Nu lijkt de nieuwe naam van het Red Bull-zusterteam bekend te zijn.
De toekomst van AlphaTauri was een tijdje onzeker na het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. De nieuwe top van het bedrijf vindt het tweede team namelijk teveel geld kosten en daarom waren er speculaties dat er nagedacht werd om het team te verkopen. Naar verluidt kwam er zelfs een bod van 1 miljard dollar, maar dat is door Red Bull afgewezen. Het bedrijf wil het team toch houden, maar er gaan wel wat veranderingen plaatsvinden.
Zo zal AlphaTauri volgend jaar met een andere naam door het leven gaan. Momenteel is de naam nog niet officieel aangekondigd, maar Hugo Boss zou in onderhandeling zijn met Red Bull om de nieuwe naam te geven aan het team. Dat meldt GPblog.com.
Het modehuis zou twee opties hebben om aan het team te verbinden, namelijk Boss of Boss Orange, twee bekende merken van Hugo Boss. Voor die naam legt het bedrijf een flinke zak geld neer, waarmee AlphaTauri zelfredzaam zou zijn en geen financieel bok aan het been meer is van Red Bull.

Meer veranderingen bij AlphaTauri

Naast een nieuwe naam gaat er ook intern veel veranderen bij het team. Ten eerste worden de banden met Red Bull Racing sterk aangetrokken. Alles wat het hoofdteam kan ontwikkelen voor AlphaTauri, zal worden ingekocht. Daarmee zullen de engineers in Italië een stuk minder zelf hoeven te ontwikkelen.
Er zal qua leiding ook een frisse wind door het team gaan. Teambaas Franz Tost neemt aan het einde van dit seizoen namelijk afscheid en wordt opgevolgd door Laurent Mekies, de huidige racing director van Ferrari.