Netflix test ‘Audio Only’ feature voor Android

News
vrijdag, 18 december 2020 om 8:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Sommige Netflix abonnees kunnen een nieuwe feature gebruiken in de Android-app van de streamingdienst. Het gaat om een Audio Only-modus. Gebruikers kunnen zo het beeld van hun film of serie uitzetten terwijl de audio wel blijft spelen.
De code voor deze feature was eind oktober al ontdekt door XDA Developers, maar het werkte toen nog niet. Pas sinds kort heeft Android Police gemerkt dat een select aantal gebruikers gebruik kan maken van Audio Only. Dergelijke kleinschalige tests komen vaker voor met nieuwe features van streamingdiensten, zoals eerder dit jaar bij Group Watch van Disney+. Netflix zelf test op dit moment ook Shuffle Play.

Hoe werkt Audio Only in de Android app?

Wie de Audio Only-feature kan gebruiken ziet in full screen boven in beeld een knop met ‘video off’. Als je daarop drukt houdt de app op met video streamen terwijl het geluid doorgaat. In de instellingen kun je de app ook zo instellen dat Audio Only altijd aanstaat, of vanzelf aangaat wanneer je een koptelefoon of externe speakers aansluit.
netflix 5432181 1920f1658221200
Audio Only kan helpen om data en energie te besparen wanneer je een programma streamt waar je meer naar luistert dan kijkt. Wie normaal gesproken al gebruik maakt van audiodescriptie omdat ze het beeld niet kunnen zien is er mogelijk ook bij gebaat dat het beeld nu helemaal uit kan. Voor zienden blijft het natuurlijk zo dat veel films en series beter werken met beeld.

Wanneer kan iedereen Audio Only op Netflix gebruiken?

Op dit moment is de feature nog een kleinschalige test onder Android-gebruikers. Of er plannen zijn voor andere Netflix apps is afwachten, maar als de test een succes is, is de uitrol onder andere Android-gebruikers vrij eenvoudig. Er bestaat ook altijd een kans dat de test teleurstellende resultaten heeft en de feature nooit volledig wordt uitgerold.