Netflix Shuffle Play nu beschikbaar in Nederland

News
dinsdag, 15 december 2020 om 10:30
pexels cottonbro 5082566f1633426646
Netflix test op dit moment in Nederland een nieuwe handige functie, Netflix Shuffle Play. Als je bijvoorbeeld muziek luistert via je favoriete streamingsdienst kun je er vaak voor kiezen om je muziek te shuffelen. Je drukt dan op shuffle en vervolgens verschijnt er random een nummer. Netflix test datzelfde principe nu uit in Nederland. Als je op de Netflix Shuffle knop drukt verschijnt er willekeurig een film of serie, waarvan Netflix denkt dat die wel goed bij je past.

Nooit meer twijfelen

Ongetwijfeld iedereen heeft weleens dat hij of zij een filmpje wil kijken op Netflix, maar eigenlijk niet zo goed weet wat. Je hebt al voor de zoveelste keer de hitlijsten doorgezocht, maar wat moet je nou kijken? Dat probleem is dus straks verleden tijd. Je drukt één keer op de shuffle knop en er verschijnt vanzelf een film. Op dit moment wordt de knop dus nog uitgetest bij veel mensen, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat die bij iedereen beschikbaar is.

Netflix kent je smaak

Natuurlijk weet Netflix wel ongeveer wat je leuk vindt, dus als jij altijd superhelden films kijkt op Netflix is de kans groot dat je met de shuffle knop ook bij een superhelden film terecht komt. Bij deze tests is de functie nog niet beschikbaar op de mobiele app. Wel hebben een tal van mensen de optie al op de televisie of op de computer. Als je Netflix opent kun je kiezen wie er kijkt, bij sommige mensen staat daar nu de optie ‘iets afspelen’ onder. Als je daarop klikt kiest Netflix dus een film voor je uit. Daarnaast is de optie bij veel mensen ook te vinden in een submenu.