Netflix stopt na twee seizoenen met geliefde serie

News
maandag, 02 mei 2022 om 13:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft de stekker getrokken uit de serie Raising Dion. Hoewel de serie een succes te noemen was, heeft de streamingdienst besloten er niet mee door te gaan. Verschillende castleden delen het nieuws op social media.
Raising Dion gaat over moeder Nicole en haar zoon Dion. Dion heeft superkrachten, en krijgt het in het eerste seizoen aan de stok met de schurk The Crooked Man. In het tweede seizoen probeert hij twee jaar later zijn krachten beter te begrijpen en onder controle te krijgen.
Hoewel veel mensen naar de serie keken heeft Netflix hem geannuleerd, zo weet Variety te bevestigen. Ook verschillende castleden delen het nieuws. Actrice Sammy Haney schrijft dat ze de steun voor de serie geweldig vindt.
De serie is gebaseerd op een reeks stripboeken. De bekende acteur Michael B. Jordan (Black Panther) was één van de uitvoerende producenten van de serie. Ook was hij er (via flashbacks) in te zien als de overleden vader van Dion.

Raising Dion niet de enige tegenvaller voor Netflix

Het gaat momenteel een stuk minder goed met Netflix dan we in de afgelopen jaren gewend zijn. Voor het eerst in tien jaar is het aantal abonnees van de streamingdienst gedaald. De concurrentie van de streamingdienst neemt toe en veel mensen stappen over op bijvoorbeeld Disney+ of HBO Max.
Om te voorkomen dat de streamingdienst al teveel verlies gaat draaien overweegt Netflix een aantal maatregelen waar het eerst tegen was. Zo wordt er naar gekeken om een goedkoper abonnement met advertenties in te voeren. Ook gaat het delen van wachtwoorden aangepakt worden.