Verhoging KPN-tarieven blijft onder inflatie

News
maandag, 02 mei 2022 om 13:00
kpn logo grijs blauw 181130 114213f1589439727
De nieuwe tarieven van KPN zijn bekend. Pricewise meldt dat de tarieven van internetabonnementen met gemiddeld 1,90 euro per maand stijgen. De nieuwe tarieven gaan in op 1 juli.
De inflatie is hoog en ook de telecom moet de prijzen verhogen. KPN verhoogt de tarieven van internetabonnementen met zo’n 3,5 procent, wat neerkomt op 1,90 euro per maand en 22,80 per jaar. Daarmee gaat de provider nog niet volledig mee met de inflatie.
De actuele inflatie is namelijk 11,2 procent, wat een nog veel grotere stijging met zich mee zou brengen. Het bedrijf wil zo zorgen dat Nederland ondanks de inflatie digitaal verbonden blijft. Een woordvoerder van KPN geeft aan dat het gebruik van internetdiensten door onder andere het thuiswerken van de afgelopen twee jaar is toegenomen.
Overigens gaan niet alle tarieven van KPN omhoog. De tarieven voor de hoogste bandbreedte (1GB), digitenne en vaste belminuten blijven gelijk. Het kan dus zijn dat jouw abonnement niet duurder wordt.

Tarieven andere providers nog onbekend

Hoewel KPN dus niet volledig meegaat in de inflatie, moet nog blijken wat andere providers gaan doen. Wellicht zullen ze in navolging van KPN ook een relatief lage verhoging doorvoeren. Uiteraard kan het ook zijn dat andere providers wel dicht bij het inflatiepercentage gaan zitten.
De inflatie is op dit moment een stuk hoger dan gebruikelijk. Een belangrijke factor daarin is de oorlog in Oekraïne en de sancties die naar aanleiding daarvan zijn opgelegd aan Rusland.