Netflix stopt met het ondersteunen van oude Apple TV-modellen

News
zaterdag, 08 juni 2024 om 8:00
netflix gbb5dd7381 1920f1638964530
Netflix heeft aangekondigd dat het vanaf 31 juli 2023 de ondersteuning voor de tweede en derde generatie Apple TV-modellen zal stopzetten. De tv’s die in 2010 en 2012 werden uitgebracht, zijn inmiddels meer dan tien jaar oud en worden al geruime tijd niet meer ondersteund door Apple zelf.
In een e-mail aan gebruikers van de betreffende Apple TV-modellen liet Netflix weten dat de beslissing is genomen ‘om de best mogelijke kijkervaring te kunnen blijven bieden’. De streamingdienst benadrukt hiermee het belang van het gebruik van modernere apparatuur voor een optimale gebruikerservaring.
Voor gebruikers die hun oude Apple TV willen vervangen, biedt Apple momenteel twee modellen aan: de Apple TV HD en de Apple TV 4K. Beide apparaten draaien op het tvOS-platform en bieden toegang tot de App Store, waar gebruikers een breed scala aan streaming-apps kunnen downloaden, waaronder Netflix.

Netflix ook nog eens duurder

Buiten dat Netflix deze ondersteuning stopt, is de streamingsdienst ook weer eens duurder geworden. De streamingsdienst heeft aangekondigd dat de prijzen voor al hun abonnementen in Nederland omhoog gaan. Het goedkoopste abonnement, Basic, stijgt van €7,99 naar €8,99 per maand. Het standaardabonnement, Standard, gaat van €11,99 naar €13,99 per maand. Het duurste abonnement, Premium, gaat van €17,99 naar €18,99 per maand.
Met deze prijsverhogingen wordt Netflix Premium het duurste streamingabonnement in Nederland. Basic biedt 720p resolutie en streaming op één apparaat, Standard 1080p en streaming op twee schermen en Premium 4K en streaming op vier schermen tegelijk.
Toch blijft het platform nog steeds mateloos populair. Sinds het bedrijf maatregelen heeft genomen tegen het delen van account, wat naar schatting door 100 miljoen mensen werd gedaan zonder te betalen, zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan negen miljoen nieuwe abonnees bijgekomen. Dit is het hoogste aantal voor Netflix sinds het coronapandemie in 2020.

Populair Nieuws