Netflix prijs gaat alweer met een paar euro omhoog

News
donderdag, 09 mei 2024 om 15:00
netflixf1671701243
Slecht nieuws voor iedereen met een Netflix-abonnement, want de prijs voor het abonnement gaat opnieuw in de lift. Zo maakt de Amerikaanse streamingdienst bekend in Nederland.
De prijzen gaan op korte termijn omhoog voor iedere versie van het abonnement. Voor het goedkoopste abonnement betaal je binnenkort een euro meer, terwijl het duurste abonnement met drie euro de lift in gaat. Daarmee wordt de duurste versie van Netflix het duurste abonnement dat je kunt hebben op een streamingdienst in Nederland.
Het basisabonnement op Netflix, Basic genaamd, kostte 7,99 euro per maand. Daarmee kon je in 720p resolutie streamen en op maximaal één apparaat. De nieuwe prijs hiervoor wordt 8,99 euro per maand.
Het standaardabonnement, Standard genaamd, was altijd de gulden tussenweg en kostte 11,99 euro per maand. Daarmee kon je in 1080p resolutie streamen en op maximaal twee schermen gelijktijdig. De nieuwe prijs wordt 13,99 euro.
Tot slot is er nog Netflix' duurste abonnementsvorm, Premium genaamd, waarvoor je tot voor kort in 17,99 euro per maand betaalde. Deze vorm gaf toegang tot 4K resolutie voor je streamingsgebruik, terwijl je op vier schermen gelijktijdig kon kijken. Dat wordt nu 18,99 euro per maand.

Nieuwe Netflix prijs nog niet overal doorgevoerd

Wie in België woont, heeft nog meer pech. De prijs voor Netflix gaat daar namelijk iets verder omhoog. Netflix Basic wordt daar 9,99 euro per maand, terwijl Netflix Standard daar naar 14,99 euro per maand gaat. Wie Netflix Premium in België heeft, gaat straks 19,99 euro per maand betalen.
Ook is er een gelukje voor bestaande abonnees. Netflix heeft de prijs nog niet doorgevoerd voor iedereen die al een abonnement op Netflix heeft. Het is nog de vraag wanneer de Amerikaanse streamingdienst deze wel door gaat rekenen. Als je daarentegen als nieuwe gebruiker een abonnement wil afsluiten, moet je wel al de nieuwe prijs per maand betalen.

Poll