Netflix stopt definitief met oude dienst

News
woensdag, 19 april 2023 om 12:30
netflix 4011807 1920f1641637012
Netflix is tegenwoordig eigenlijk alleen nog bekend als streamingdienst, maar zo begon het bedrijf niet. In eerste instantie deed Netflix zaken op een wat traditionelere manier. Maar nu stopt het bedrijf met die dienst.
Een weetje over Netflix dat in Nederland misschien wat minder bekend is, is dat het bedrijf niet is begonnen als streamingdienst. In 1998 begon Netflix met het per post versturen van gehuurde DVD’s. Een film huren op DVD of blu-ray is inmiddels allen echt niet meer van deze tijd: veel mensen streamen alleen nog maar en ook filmverhuur is digitaal.
Toch was de DVD verhuur per post nog altijd een onderdeel van Netflix. Alleen wordt het steed moeilijker om die tak van de dienst te onderhouden, dus stopt Netflix er dit jaar definitief mee. De laatste DVD wordt op 29 september verstuurd.
De streamingdienst waar Netflix nu bekend om is, rust op een fundering die gelegd is door de DVD verhuur. Abonnementen en persoonlijke aanraders werden aanvankelijk geïntroduceerd voor de DVD verhuur. Ook de eerste Netflix Originals werden op DVD uitgebracht.

Stop van Netflix DVD verhuur geen verrassing

Het is geen bijzonder grote verrassing dat Netflix geen DVD’s meer gaat versturen. De dienst is in de meeste landen niet eens beschikbaar en heeft nog maar weinig abonnees. Bovendien heeft Netflix er nooit een geheim van gemaakt dat het deze kant van de dienst niet zou proberen te redden als hij terug zou lopen.