‘Netflix prijsverhoging zeer waarschijnlijk in 2024’

News
woensdag, 28 februari 2024 om 12:30
netflix 5432181 1920f1658221200
De dagen dat je met een streamingdienst goedkoop bijna alles kon kijken, zijn min of meer voorbij. Niet alleen zijn er veel meer diensten, er zijn vrij regelmatig prijsverhogingen. Ook bij Netflix moeten we er volgens analisten weer één verwachten.
Het lijkt goed mogelijk dat Netflix de prijzen dit jaar omhoog gooit. Dat is de verwachting van analisten van UBS Securities (via Variety). Een dergelijke prijsverhoging kan bijdragen aan een flinke omzetgroei voor Netflix, samen met inkomsten uit het abonnement met advertenties en een stijging van het aantal abonnees.
Met een prijsverhoging zou het mogelijk moeten zijn om in 2024 een omzetgroei van 15 procent te bewerkstelligen. Dat is een flinke toename vergeleken met de groei van 7 procent in 2023. Netflix heeft een prijsverhoging nog niet daadwerkelijk aangekondigd.

Netflix ziet prijsverhoging weer als optie

Wel heeft Netflix al aangegeven dat prijsverhogingen weer tot de mogelijkheden behoren. In een recente investeerdersbijeenkomst gaf de CEO van het bedrijf dat prijsverhogingen vorig jaar grotendeels gepauzeerd waren. De plannen tegen account sharing waren een soort vervanging (en werden door veel klanten ook als prijsverhoging ervaren).
Maar nu dat achter de rug is, is er weer plek voor de oude benadering van prijsverhogingen. De verschillende markten waarin Netflix beschikbaar is worden in de gaten gehouden. Wanneer Netflix oordeelt dat een abonnement in een land genoeg extra waarde heeft gekregen, wordt een prijsverhoging een mogelijkheid.

Populair Nieuws