Netflix Original krijgt zowaar een blu-ray

News
woensdag, 10 januari 2024 om 15:30
wednesday serie netflixf1670496662
Streaming is een handige manier om iets te kijken zonder een blu-ray of dvd te hoeven kopen, maar wie fysieke media graag in huis heeft is minder blij. De meeste series zijn namelijk alleen nog te streamen en krijgen geen fysieke release meer. Netflix maakt nu een uitzondering voor een eigen serie.
Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat je van je favoriete serie ooit een blu-ray in huis kan halen. Maar fans van de Netflix Original Wednesday krijgen die kans binnenkort wel. Het eerste seizoen van de serie krijgt namelijk een release op blu-ray en DVD, verkrijgbaar vanaf 27 maart.
De keuze om Wednesdsay fysiek uit te brengen is niet onlogisch. Het eerste seizoen wist Stranger Things in te halen als meest bekeken Engelstalige Netflix Original ooit, dus er zal ongetwijfeld vraag zijn naar een blu-ray. Aan de andere kant is het opvallend dat Netflix juist voor zo’n populaire serie een abonnement overbodig maakt.

Wednesday seizoen 2 op komst

Uiteraard zullen er evengoed veel abonnees komen kijken wanneer seizoen 2 van de serie verschijnt. Wanneer de release is van het nieuwe seizoen is niet bekend. Er is ook nog geen duidelijkheid of dat seizoen na verloop van tijd ook op blu-ray wordt uitgebracht.
In ieder geval is de blu-ray release van de serie goed nieuws voor de preservatie van de serie. Meerdere streamingdiensten verwijderen sinds vorig jaar ineens allerlei series zonder een legaal alternatief te bieden. Dat zal waarschijnlijk niet snel gebeuren met Wednesday, maar mocht het zover komen, dan is er in ieder geval een manier om de serie te kijken die Netflix niet meer kan afpakken.