Marvel open wereld game geschrapt na jaren van ontwikkeling

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 10:00
iron man vrf1578330268
Avalache Studios, de ontwikkelaar van de Just Cause games, had een Iron Man game in de maak. Het project was meerdere jaren in ontwikkeling tot het op een gegeven moment volledig was geschrapt.
In een interview met MinnMax heeft Christofer Sundberg, oprichter van Avalache Studios, laten weten dat zijn studio gewerkt heeft aan een Iron Man game. Avalache Studios was meerdere jaren bezig met dit project, tot Marvel en Disney in 2012 een punt erachter had gezet. Verder is er geen duidelijke reden gegeven voor waarom het geschrapt is.
In het interview vertelt Sundberg dat er veel geweldige mensen betrokken waren bij de ontwikkeling en het eindresultaat dan ook erg goed zou zijn geworden. Het was namelijk in de game mogelijk om als Iron Man door een open wereld heen te vliegen en vijanden door muren heen te slaan met zijn ‘Repulsor gloves’.

Iron Man is wel voorgekomen in andere Marvel games

In de periode dat Avalache Studios aan een Iron Man game werkte, waren andere studios ook bezig met games rondom de Marvel superheld. Zo bracht Sega in 2008 een Iron Man game uit, in 2010 kwam er een vervolg en in 2013 bracht uitgever Gameloft het derde deel uit in de vorm van een mobiele game. Deze Iron Man projecten kwamen steeds in hetzelfde jaar uit als de films van Marvel Studios en zijn daar ook op gebaseerd.
In 2020 hebben we Iron Man ook weer in twee games kunnen zien. Het karakter was namelijk speelbaar in zijn eigen Playstation Virtual Reality game en in Marvel’s Avengers van Crystal Dynamics. Het is mogelijk dat we het karakter binnenkort nog een keer in een game voorkomt, er gaan namelijk geruchten rond dat EA naast een Black Panther game ook eentje over Iron Man in de maak heeft.