Na 22 jaar is Ash Ketchum uit de Pokémon anime de kampioen

  Het heeft even mogen duren, maar na 22 jaar strijden in de bekende anime is Ash Ketchum uit Pokémon eindelijk een kampioen. De 10-jarige heeft in de meest recente aflevering uit Japan zijn laatste tegenstander verslagen en is daarmee de Alola League Champion. Hij kan zichzelf nu eindelijk "the very best, like no one ever was" noemen in de Alola-regio.

  ISU C&E

  Het heeft maar 1082 afleveringen geduurd, maar het is dan eindelijk zover. Ash Ketchum heeft een Pokémon League gewonnen in de huidige animereeks Pokémon Sun & Moon. Een prestatie die hij, sinds de serie begon op 1 april 1997, nog nooit eerder wist te behalen. In 2016 kwam Ash wel erg dichtbij. Toen behaalde hij in de tweede plaats in de Kalos League, nadat hij in de finale nipt verloor.

  De historische overwinning van de bekende held uit de anime is niet onopgemerkt gebleven. Ook op Twitter werd er flink gereageerd op de winst. Zie hieronder een aantal reacties:

  De onderste reactie komt van Veronica Taylor, de stemactrice die jarenlang het personage van Ash vertolkte in de Verenigde Staten. Opvallend is ook dat de winst ervoor zorgde dat de #ashketchum in India viral ging en één van de meest gezochte termen was op zondag.

  Ash Ketchum uit Pokémon werd belachelijk gemaakt

  Doordat Ash al meer dan 20 jaar aan het strijden is om een Pokémon-meester te worden, maar nog nooit eerder wist te winnen, stond het personage de laatste jaren vooral bekend als een loser. Vooral op het internet was men verontwaardigt dat de jonge trainer telkens weer verloor. Daar komt nu verandering in met zijn historische winst.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.