Toto Wolff blijft bij controversieel standpunt: "Dat stelde niks voor!"

News
donderdag, 23 november 2023 om 9:30
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
De GP van Las Vegas begon met een fiasco. De enige die het afdeed als een klein incident was Toto Wolff. En de teambaas blijft bij het controversiële standpunt.
Voorafgaand aan de GP van Las Vegas was er veel kritiek op het evenement. Velen vonden namelijk dat er teveel focus was op allerlei zaken om de Grand Prix heen, in plaats van de race zelf. Het hielp vervolgens ook niet mee dat het raceweekend begon met een fiasco, toen acht minuten in de eerste vrije training een putdeksel losschoot onder de Ferrari van Carlos Sainz.
Het zorgde ervoor dat de training meteen werd afgelast en de tweede vrije training uren werd uitgesteld, omdat maar liefst 140 putdeksels gecheckt en gezekerd moesten worden. Sainz kwam gelukkig vrij met de schrik, maar het zorgde wel voor een groot gat onder zijn Ferrari en de coureur voelde ook zijn benen niet meer. Teambaas Fred Vasseur was dan ook woedend op de organisatie.
Opvallend genoeg deed Toto Wolff het af als een klein incident. Hij stelde dat er alleen maar zoveel kritiek was, omdat het gebeurde in Las Vegas. In gesprek met Sky Sports blijft de teambaas van Mercedes bij zijn standpunt na afloop van het raceweekend.

“Die putdeksel stelde niks voor, zoals ik al zei”, wordt hij geciteerd door Sky Sports. “Veel dingen die gezegd zijn, zijn een beetje overdreven of te negatief. Als je terugkijkt op zondag was het een spectaculaire race met geweldig publiek, een mega-evenement.”

Strijden met Red Bull Racing

Tijdens de GP van Las Vegas kon Mercedes niet meedoen om de winst, die strijd ging tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Maar als het aan Wolff ligt komt daar in 2024 verandering in. Waar Lewis Hamilton namelijk verwacht dat Red Bull Racing niet in te halen is tot het einde van 2025, is Wolff van plan om volgend jaar al de strijd aan te gaan met het dominante team.