Netflix had The Rings of Power heel anders gemaakt

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 10:00
the rings of power galadrielf1671531128
Na jaren van ontwikkeling is de Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video, The Rings of Power, nu eindelijk te zien. De serie is veelbesproken en enigszins omstreden, dus wellicht vragen sommige fans zich af hoe andere streamingdiensten hem hadden aangepakt. Het blijkt dat in ieder geval Netflix een opvallend idee had.
Toen de Tolkien-familie zich openstelde voor ideeën voor een tv-serie op basis van het werk van J.R.R. Tolkien, was Amazon lang niet de enige die met een pitch kwam. Volgens The Hollywood Reporter kwam vrijwel elk entertainmentbedrijf met een idee. Een opvallend plan kwam van Netflix.
De streamingdienst zou met het idee gekomen zijn om meerdere series te doen, op een manier die volgens een insider lijkt op Marvels aanpak. Er zou bijvoorbeeld gedacht zijn aan een Gandalf-serie en een Aragorn-drama. De Tolkien familie zou het idee verschrikkelijk hebben gevonden
In het geval van Marvel krijgt de aanpak ook steeds meer kritiek. Met name met de series is er volgens sommige kijkers net iets te veel om bij te houden. Het is dan ook maar de vraag of eindeloze series over Lord of the Rings-personages waren aangeslagen bij Netflix.

Hoe heeft Amazon Prime Video The Lord of the Rings bemachtigd?

Behalve Netflix waren er natuurlijk nog meer pitches, zoals één van HBO. Dat bedrijf stelde voor om gewoon een serie te maken van de Lord of the Rings-boeken, maar de Tolkien-familie vond dat niet nodig naast het bestaan van de Peter Jackson-films.
Uiteindelijk kreeg Amazon de rechten niet door een specifieke serie voor te stellen, maar door een nauwe band met de Tolkien familie te bieden, waarbij de familie ook creatieve input kreeg. Daar kon de familie zich beter in vinden, ondanks dat Amazon naar verluidt veel minder geld bood dan Netflix. Het gigantische bedrag dat ooit lekte als Amazons budget zou eigenlijk het bod van Netflix zijn geweest, waar Amazon flink onder zit.