FIA houdt Verstappen langer in spanning over 2021 kampioenschap

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 10:30
si202203270590 newsf1648716828
Vorige week werd de Formule 1-wereld geschokt door het bericht dat Red Bull Racing in 2021 de budget cap zou hebben overschreden. De FIA laat Max Verstappen nu alleen langer in onzekerheid zitten over zijn 2021 kampioenschap.
Sinds vorig jaar geldt er een budget cap in de Formule 1. Dat betekent dat teams maar een maximaal budget hebben om uit te geven aan de auto, het personeel en de faciliteiten. Door die regel moet het gat tussen het middenveld en de topteams kleiner worden.
Vorige week dook alleen het gerucht op dat twee teams zich niet aan de budget cap hebben gehouden: Red Bull Racing en Aston Martin. Natuurlijk waren er meteen vragen wat dat zou betekenen voor het kampioenschap van Max Verstappen, dat hij in 2021 met een minimaal verschil wist te winnen.
Daar zou afgelopen woensdag duidelijkheid over komen, maar de FIA heeft toch iets anders besloten. Het bestuursorgaan van de Formule 1 heeft namelijk via een verklaring gemeld dat een uitspraak over de financiële cijfers op maandag 10 oktober wordt gedaan.

Kan Verstappen zijn titel kwijtraken?

De laatste dagen is er door de geruchten een flinke discussie uitgebroken tussen de verschillende Formule 1-teams. Ferrari en Mercedes gebruiken harde woorden, om een zo streng mogelijke straf te forceren. Christian Horner van Red Bull Racing houdt ondertussen vol dat het team de budget cap niet heeft overschreden en is niet gediend van de uitspraken van de concurrenten.
Als Red Bull Racing daadwerkelijk de budget cap heeft overschreden, dan lijkt het alleen niet waarschijnlijk dat Max Verstappen zijn titel zal kwijtraken. In het verleden hebben teams namelijk wel vaker vals gespeeld in de Formule 1 - zoals de beruchte Spygate- en Crashgate-zaken - maar alleen de teams werden destijds bestraft en niet de coureurs.

Populair Nieuws