Netflix komt met ‘Play Something’ functie voor Android-gebruikers

News
dinsdag, 05 oktober 2021 om 16:30
pexels cottonbro 5082566f1633426646
In april begon Netflix al met het testen van de ‘Play Something’ functie. Nu heeft Netflix ervoor gekozen om deze functie ook naar mobiele Android-gebruikers te brengen.
De functie was al eerder beschikbaar op PC en televisies en nu dus ook wereldwijd voor Android-gebruikers. De functie wordt nog niet ondersteund door iOS. Volgens Netflix zal het bedrijf de komende maanden gaan testen met de shuffle functie op iOS-apparaten.
De Play Something functie kunnen Android-gebruikers in het navigatiebalkje onderaan het scherm vinden. Als je erop klikt zal Netflix iets willekeurigs afspelen, hierbij wordt gekeken naar je kijkgeschiedenis en voorkeuren op het platform. Als je de kijktip van Netflix niet leuk vindt, kan je altijd nog op de ‘Play Something Else’ knop drukken. Als je dus niet weet wat je wil kijken, dan kan je Netflix de controle laten overnemen.

Meer nieuwe functies op Netflix

Volgens The Verge komt Netflix ook met een ‘Downloads for You’ functie. De functie zal komende maand naar iOS komen, maar is al eerder dit jaar gelanceerd voor de Android. Deze functie is handig als je van plan bent te reizen en bent vergeten om content te downloaden voor offline weergave. De functie downloadt namelijk films of series gebaseerd op je kijkgeschiedenis.
Ten slotte komt Netflix ook nog met een ‘Fast Laughs’ functie, die eerder al beschikbaar was gemaakt voor iOS. De functie is tot nu toe alleen beschikbaar in een aantal geselecteerde landen, waaronder de VS, Australië en het VK. De functie lijkt een beetje op TikTok, waarbij korte grappige filmpjes worden laten gezien. Het gaat hierbij alleen om highlight reels van Netflix films en series.

Populair Nieuws