De 8 beste series op Netflix op dit moment

Article
zondag, 26 september 2021 om 14:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix zit vol met leuke series en je verdwaalt bijna in al die content. Of je nu fan bent van misdaad, historie, sciencefiction; Netflix heeft het allemaal voor je in petto. Om je een handje te helpen, hebben wij de beste series op dit moment voor je op een rij gezet.

La Casa de Papel

Deze populaire Spaanse serie valt niet weg te laten in een dergelijk lijstje. Meesterbrein El Professor en een getalenteerd team criminelen proberen samen De Spaanse Munt te overvallen, om zo 2,4 miljard euro te bemachtigen. Met een gloednieuw seizoen op Netflix heb je nog genoeg om te kijken.
lcdp s05 e 20201008 076 tamaraarranz min 2f1631202084

Sex Education

Otis zijn moeder is sekstherapeute, dus hij heeft alle antwoorden als het gaat om seks. Samen met Maeve opent hij een 'kliniek' om sekstherapie te geven aan hun medeleerlingen. Wat zijn medeleerlingen niet weten is dat Otis zelf nog geen ervaring heeft op het gebied van seks. In deze serie wordt seksualiteit openlijk besproken. De serie heeft humor en drama, maar bespreekt voornamelijk moderne maatschappelijke thema’s als homoseksualiteit, groepsdruk, abortus, seksisme, feminisme en nog veel meer.
sexeducation season3 episode1 00 51 22 15 minf1637696477

The Chair

Dit is een komische dramaserie met actrice Sandra Oh. In The Chair speelt ze professor Ji-Yoon Kim, ze is het nieuwe hoofd van de Engelse faculteit aan de universiteit. De komische dramaserie is geschreven door actrice Amanda Peet, die hiermee debuteert als scenarioschrijfster. Er zit een serieuze ondertoon in The Chair maar er zit zeker ook veel komedie in. Hierdoor is het een van de beste komedieseries van het jaar.

The Witcher

The Witcher is een spannende fantasy-drama op Netflix. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. The Witcher speelt zich af in een fictieve, middeleeuws geïnspireerde wereld. We volgen hier het leven volgen van Geralt van Rivia, oftewel the witcher. Hij is een gemuteerde monsterjager die alleen door het continent reist. Er is tot nu toe nog maar één seizoen, maar eind 2021 zal er een tweede seizoen op Netflix verschijnen.
graded witcher 104 unit 01371 rt 1 min 1f1631202873

Lucifer

Lucifer is een geweldige serie met drama, thriller en fantasy. Tom Ellis speelt de duivel die het zat is om de heer van hel te zijn en besluit om naar Aarde te gaan. Hij verhuist naar Los Angeles, waar hij een nachtclub genaamd Lux opent. Ondertussen helpt hij detective Chloe Decker (Lauren German) om misdaden te ontrafelen en zijn duivelse krachten helpen daar enorm bij.

Better Call Saul

Better Call Saul is een spin-off van de welbekende serie Breaking Bad. De serie volgt het leven van Jimmy McGill, ook wel bekend als Saul Goodman (Bob Odenkirk). Het verhaal speelt zich zes jaar voor de gebeurtenissen van Breaking Bad af. De serie krijgt nog een zesde seizoen en wordt op dit moment opgenomen!
bcs 304 ms 1116 1321 rt minf1631203211

Stranger Things

Op 6 november 1983 verdwijnt de 12-jarige Will Byers op mysterieuze wijze in de stad Hawkins. Als gevolg van zijn verdwijning begint de moeder van Will (Joyce) zich zorgen te maken. Ze schakelt de politieagent Jim Hopper in om haar te helpen. Net als Joyce beginnen Will's vrienden Mike, Lucas en Dustin ook een onderzoek. Ze ontdekken dat er mysterieuze krachten en wezens bestaan en dat een duistere overheidsorganisatie de waarheid voor iedereen probeert te verbergen. Er zijn tot nu toe drie seizoenen op Netflix en het vierde zal in 2022 op Netflix verschijnen.
strangerthingsf1631876847

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een zeer populaire misdaad-serie van BCC die je meeneemt in de wereld van een gangsterfamilie in Birmingham, net na de Eerste Wereldoorlog. Hier wordt een beruchte bende geleid door Thomas "Tommy" Shelby (Cillian Murphy). Hij is een misdaadbaas die graag de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Op dit moment zijn er vijf seizoenen, met een zesde op komst.
peakyblindersf1631268142