Netflix komt met gratis abonnement voor Android

News
dinsdag, 21 september 2021 om 12:30
pexels cottonbro 5082567f1632941190
Een tijd geleden was Netflix een van de weinige streamingdiensten die er bestonden, maar de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel bijgekomen. Netflix vindt het tijd om de concurrentie te bestrijden met een nieuw plan: een gratis abonnement voor Android smartphones.
Nu er zoveel streaming diensten zijn, zul je zeggen dat je alles kan kijken wat je wil. Niet dus, want wat de ene streamingdienst voorschotelt heeft de andere weer niet. Wil je een abonnement nemen op alle streamingdiensten, dan zal je spaarrekening niet blij zijn.
Netflix komt gelukkig met een nieuwe test: een gratis abonnemen. Dit heeft de streamingdienst zelf bekendgemaakt in een blogpost. Velen kennen vast wel het gratis Spotify abonnement en iedereen weet dan ook de vele beperkingen die daarbij komen kijken. Nu heeft Netflix net zo een soortgelijk idee. Je kan met dit nieuwe abonnement alle grote titels kijken zoals Army of the Dead, maar wel met ene aantal flinke beperkingen. Je kan films en series niet streamen naar je TV en titels downloaden kan ook niet.

Grote "maar" voor gratis Netflix

Het idee achter het plan is dat mensen het leuk genoeg vinden om dan vervolgens een abonnement te nemen. Er zit alleen een grote 'maar' aan het gratis abonnement, twee om precies te zijn. Zo kunnen alleen Android gebruikers een abonnement afsluiten en is het voorlopig alleen nog maar beschikbaar in Kenia.
Maar geen zorgen! Want als dit een groot succes wordt, kan het zomaar zijn dat dit plan ook in Nederland zal komen. Netflix heeft al veel abonnementen in Nederland afgesloten en is in ons land behoorlijk populair, maar zeg nooit nooit. De concurrentie wordt namelijk elk jaar groter, met steeds meer nieuwe streamingdiensten die opduiken.