De Slag om de Schelde komt nu al naar Netflix

News
dinsdag, 14 september 2021 om 13:00
screenshot 2021 09 13 at 172739f1631546920
Deze geweldige oorlogsfilm, met onder andere Tom Felton en Jan Bijvoet, komt op 15 oktober wereldwijd naar Netflix. Een moment om in je kalender te noteren, want deze film mag je simpelweg niet missen.
De film draait nog in de bioscoop, maar Netflix heeft het goede nieuws inmiddels al bekend gemaakt. Het is een oorlogsfilm over een moment wat te weinig aandacht gekregen heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Slag om de Schelde was een belangrijk moment voor de bevrijding van Nederland.
Antwerpen was al bevrijd, maar de schepen van de geallieerden konden er niet aanleggen omdat de Duitsers de Schelde nog in hun bezit hadden. Ook al is deze missie misschien niet bekender geworden dan Operation Market Garden, toch heeft er een behoorlijk hevige strijd plaatsgevonden. Er deden Britse, Canadese, Poolse en Noorse soldaten aan mee.
De film speelt zich af in november 1944. Duizenden geallieerden vechten op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland tegen het Duitse leger. In de film komen drie verhalen voorbij die op hetzelfde moment plaatsvinden. We zien een Nederlandse jongeman die aan de zijde van de Duitser meevecht, een meisje dat tegen wil en dank met het verzet betrokken raakt en een gestrande Engelse gliderpilot. Doordat we via deze verschillende perspectieven meekijken krijgen we goed te zien wat er op dat moment precies gebeurd is.
screenshot 2021 09 13 at 172740f1631546946

De Slag om de Schelde vorig jaar al in de bios

Juni vorig jaar is de film uit in de bioscoop, maar helaas zonder groot feest. Door de pandemie kon dat namelijk niet doorgaan. Toen was al bekend dat de film ooit op Netflix zou belanden, alleen nog niet precies wanneer.
Inmiddels is er een gloednieuwe trailer online gekomen die zeker de moeite waard is om te checken. Dus pak de 15 oktober de popcorn er maar bij en geniet van deze film die dan op Netflix staat.