Netflix brengt spontaan nieuwe oorlogsfilm uit

News
donderdag, 16 september 2021 om 13:30
pexels cottonbro 5082567f1632941190
Netflix brengt zonder ook maar enige aankondiging een gloednieuwe waargebeurde oorlogsfilm uit. A Call To Spy is een nieuwe film die het geheime leger van Winston Churchill in kaart brengt.
Het zijn mooie dagen voor de oorlog liefhebbers. Eerst krijgen we te horen dat de film 1917 naar Netflix komt, dan de Slag om de Schelde en nu is deze nieuwe blockbuster te zien op Netflix. Een betere tijd om een Netflix abonnement af te sluiten is er niet als je een liefhebber bent van oorlogsfilms.
Een nieuwe oorlogsfilm die de lijst compleet maakt is dus A Call To Spy. Deze film is gemaakt door niemand minder dan Lydia Dean Pilchere. De naam komt je misschien niet heel bekend voor, maar ze is producent van de films The Talented Mr. Ripley en Vanity Air. Sinds kort kruipt ze dus ook in de rol van regisseur, en komt ze met de film A Call To Spy. Ze laat het verhaal zien van drie vrouwen die deelnemen aan de speciale eenheid van Winston Churchill: Special Operations Executive.

Vrouwelijke spionnen in WWII

Deze eenheid had maar 1 focus, en dat is vrouwen opleiden tot top spionnen. Deze werden over de hele wereld verspreid, tot diep in het Nazi-netwerk. Dat allemaal om kennis en informatie van de Duitsers te ontfutselen, zo waren ze altijd een stap voor. Deze spionnen werden ook wel gezien als het geheime leger van Churchill.
Het verhaal volgt de vrouwen Noor Inayat, Vera Atkins en Virgina Hall. Zij worden naar Frankrijk gestuurd met een enorm belangrijke missie: de Duitse bezetting in het land van binnen saboteren.