Netflix komt met eerste first person shooter voor de dienst

News
woensdag, 23 maart 2022 om 16:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix krijgt er drie nieuwe games bij die je gratis via je mobiel kan spelen, waaronder de eerste FPS voor de dienst. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een abonnement op de streamingdienst.
Sinds vorig jaar biedt Netflix mobiele games aan als onderdeel van het reguliere abonnement. Het aanbod is met veertien games nog niet heel groot, maar nu voegt de streamingdienst er drie nieuwe spellen aan toe. Het gaat om This Is A True Story, Shatter Remastered en Into The Dead 2: Unleashed.
This Is A True Story is een educatieve RPG die volgens Netflix is gemaakt is om ‘een waargebeurd verhaal te delen over de dagelijkse strijd van een vrouw uit Sub-Sahara Afrika om water voor haar gezin te krijgen’. De game is gemaakt door ontwikkelaar Frosty Pop in samenwerking met de non-profitorganisatie Charity: Water.
Shatter Remastered is een nieuwe versie van de populaire game Shatter voor PS3, PC en iOS waarin spelers blokken moeten breken. In de hybride FPS/runner-game Into The Dead 2: Unleashed moet je golven van zombies zien te overleven.
This Is A True Story en Shatter Remastered zijn nu te spelen. Into The Dead 2: Unleashed verschijnt volgens Netflix binnenkort.

Netflix zet zich in op games

Netflix zet zich steeds meer in op mobiele games. Zo nam de streamingdienst begin deze maand de Finse mobile game-ontwikkelaar Next Games over om Netflix te helpen ‘een bibliotheek met geweldige games op te bouwen waar onze abonnees van kunnen genieten’. Begin dit jaar ging het bedrijf ook al een samenwerking aan met RocketRide Games. Het aanbod van mobile games op de streamingdienst zal dus alleen maar toenemen.