PS5 krijgt software update en binnenkort VRR

News
woensdag, 23 maart 2022 om 17:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Sony heeft een nieuwe software update uitgebracht voor de PS5. Deze brengt de nodige nieuwe features met zich mee. Ook laat PlayStation weten dat er in de komende maanden een optie voor Variable Refresh Rate (VRR) naar de console komt.
Er is een nieuwe update voor PS5 en PS4. In deze update zijn onder andere parties aangepast zodat je nu een ‘open’ of ‘closed’ party kunt maken. Bij Open Party’s kunnen al je vrienden en hun vrienden zich aansluiten. Aan een Closed Party kun je alleen op uitnodiging deelnemen.
Andere nieuwe features zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om vijf games permanent aan je home-menu vast te maken (Xbox deed onlangs iets vergelijkbaars voor Quick Resume). Er zijn ook nieuwe taalopties voor scherm voorlezen (waaronder Nederlands). Daarnaast is het menu voor Trophies is op de schop gegaan. Het gaat hier vooral om een visuele verandering.
Verder kun je nu stemcommando’s gebruiken, maar alleen als je account in het Verenigd Koninkrijk of de VS geregistreerd staat. Waarschijnlijk zal deze functie in de toekomst verder worden uitgebreid. Een volledig overzicht van alle nieuwe features vind je op de PlayStation Blog.

Ook VRR onderweg naar PS5

Sony heeft ook laten weten dat de PS5 ‘in de komende maanden’ Variable Refresh Rate krijgt. Met deze functie worden verschillende visuele problemen verholpen. Zo moet je geen last meer hebben van bijvoorbeeld screen tearing. Ook zorgt het voor minder input lag en algeheel verbeterde graphics.
Bestaande PS5-games kunnen updates krijgen om VRR te ondersteunen en toekomstige games zullen mogelijk met die ondersteuning lanceren. Je kunt VRR ook aanzetten voor games die het officieel niet ondersteunen. Mocht dat onverhoopt tot visuele problemen leiden, dan kun je het meteen weer uitzetten.
VRR moet werken op alle tv’s en monitoren, mits ze HDMI 2.1 ondersteunen. De meeste tv’s en monitoren die je nu kunt kopen hebben die ondersteuning.

Populair Nieuws