Netflix neemt game-ontwikkelaar Next Games over

News
donderdag, 03 maart 2022 om 8:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix heeft een bod van 65 miljoen euro gedaan op de Finse mobile game-ontwikkelaar Next Games, die eerder Stranger Things: Puzzle Tales maakte. Mike Verdu, Netflix’ vicepresident van de gamestak schrijft in een blogpost dat de overname is bedoeld om Netflix te helpen ‘een bibliotheek met geweldige games op te bouwen waar onze abonnees van kunnen genieten’.
Netflix biedt sinds vorig jaar mobiele games aan via de app op je telefoon of tablet als onderdeel van het reguliere abonnement, zonder extra kosten. Op dit moment is het aanbod nog klein met veertien games. Een aantal games zijn gerelateerd aan Netflix-titels, zoals Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game en Hextech Mayhem: A League of Legends Story. De andere zijn algemenere spelletjes zoals een casinospelletje (Card Blast) of domino (Dominoes Café).
De streamingdienst hoopt dit aanbod nu uit te breiden met de hulp van Next Game. ‘’Hoewel we nog maar net begonnen zijn met games, heb ik er alle vertrouwen in dat we samen met Next Games een portfolio van games van wereldklasse kunnen opbouwen waar onze leden over de hele wereld van zullen genieten.’’

Ook samenwerking met RocketRide Games

Begin dit jaar ging Netflix ook al een samenwerking aan met RocketRide Games. Dit Canadese gamesbureau maakte voor de samenwerking al twee games voor de streamingdienst, namelijk Dominoes Café en Knittens. In de komende maanden zullen er meer volgen.
Wanneer we de eerste game van Next Games kunnen verwachten op Netflix is nog niet bekend. De twee bedrijven verwachten dat de transactie in het tweede kwartaal van 2022 wordt afgerond.

Populair Nieuws