Netflix is van plan om goedkoop abonnement te schrappen

News
vrijdag, 26 januari 2024 om 16:30
netflix gbb5dd7381 1920f1638964530
Netflix heeft meerdere tiers aan abonnement beschikbaar. Maar de streamingdienst wil binnenkort een goedkoop abonnement, de Basic-optie, helemaal schrappen.
Het laatste jaar heeft Netflix veel veranderingen doorgevoerd. Zo is er een einde gekomen aan het vrijblijvend delen van een account met anderen buiten de deur. Daarvoor moet je nu per extra adres elke maand meer betalen. Daarnaast is de streamingdienst in sommige landen ook gekomen met een goedkoper abonnement, maar waarbij je wel advertenties te zien krijgt.
Dat laatste abonnement is niet beschikbaar in Nederland. In plaats daarvan hebben wij drie verschillende tiers, waarvan Basic de goedkoopste is met 7,99 euro per maand en Premium het duurste met 15,99 euro per maand.
Nu is Netflix alleen van plan om de goedkoopste optie te schrappen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd tijdens de Q4 earnings call met aandeelhouders, zo meldt onder andere IGN.

Hoe zit het met Nederland?

In landen waar het abonnement met advertenties beschikbaar is, was het al een tijdje niet mogelijk voor nieuwe gebruikers om een Basic-abonnement af te sluiten. Twee landen waar dat het geval is, het Verenigd Koninkrijk en Canada, zullen beginnen met het schrappen van het Basic-abonnement. Vervolgens zullen andere landen volgen.
Het is alleen onduidelijk wat er precies in Nederland gaat gebeuren. Hier is het goedkopere abonnement niet beschikbaar en als Basic geschrapt wordt zijn gebruikers minimaal 11,99 euro per maand kwijt. Het lijkt er dan ook op dat de ad tier hier toegevoegd zal worden wanneer Basic verdwijnt.