Netflix houdt binge model voorlopig in stand

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 10:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Of het nu een klassieker is, of juist een nieuwe serie, op Netflix kun je vaak alle afleveringen in één keer door kijken als je zou willen. Kijkers houden bovendien van een goede binge. Netflix is dan ook niet van plan om van dat model af te stappen.
Toen streamen nog synoniem was met Netflix was het ook min of meer synoniem met bingen. Maar concurrenten als Disney+, HBO Max en Amazon Prime kiezen met eigen series juist vaak voor een wekelijks releasemodel. Dit terwijl al vaker is gebleken dat veel kijkers juist de voorkeur geven aan een binge, ook in Nederland.
Er waren even suggesties dat Netflix ook mogelijk op zo’n model over zou stappen. Netflix CEO Reed Hastings zou er steeds meer voor openstaan en er zou zelfs al een voorbode zijn in de vorm van gesplitste seizoenen. Toch laat Netflix aan investeerders weten dat de binge voorlopig blijft bestaan.
Volgens Netflix zorgt deze manier van content uitgeven voor een hoger engagement bij kijkers. Daarvoor wijst Netflix naar een Google Trends grafiek waarin vergeleken wordt hoe vaak men zoekt daar de termen “Dahmer”, “Rings of Power” en “House of Dragon”. Hoewel de twee fantasyseries wekelijks een bescheiden piek beleven, schiet Dahmer beide series voorbij op het moment dat hij uitkomt.
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971

Zorgt binge model voor meer abonnees?

Netflix denkt dat deze piekende interesse ook zorgt voor meer abonnees. Kijkers kunnen zich bij het bingen van een serie niet alleen “helemaal onderdompelen” in een serie, maar zouden ook sneller een serie aanraden aan vrienden. Als die vrienden geen Netflix hebben, maar wel een serie willen zien, is dat een nieuwe abonnee.
Het moet overigens gezegd worden dat de grafiek die Dahmer vergelijkt met The Rings of Power en House of the Dragon een momentopname is. Hij wordt afgekapt op 1 oktober, vlak na de release van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Daarna daalt de interesse gestaag, terwijl die in de andere twee series gedurende hun seizoen stabiel blijft.

Populair Nieuws