Update - Ronaldo uit de Manchester United selectie gezet door Ten Hag

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 10:00
Trainer Erik Ten Hag heeft Cristiano Ronaldo per direct uit de selectie van Manchester United gezet. De voetballer neemt daardoor geen deel uit van het duel dat de Red Devils tegen Chelsea spelen aanstaande zaterdag.

Update - Ronaldo reageert op voorval

Na de beslissing van Ten Hag op donderdag om Cristiano Ronaldo uit de selectie te zetten, heeft de voetballer zelf laat op de avond een statement geplaatst op Instagram. Daarin laat hij weten dat hij altijd probeert om een voorbeeld te zijn voor jonge voetballers, maar 'dat dat helaas niet altijd mogelijk is'. Ronaldo gaat nu 'hard werken op het trainingsveld', zijn teamgenoten ondersteunen en hij zal klaar staan voor wanneer hij weer nodig is.

Origineel bericht

Het nieuws dat Ten Hag Ronaldo uit de selectie gehaald heeft, is bekendgemaakt op de website van Manchester United. De 37-jarige Portugees, die eerder voor Juventus speelde, zal dus aanstaand weekend niet het gras betreden als Manchester het opneemt tegen Chelsea. Of Ronaldo daarna weer tot de selectie behoort, laat de club in het midden.
Het nieuws volgt nadat de vijfvoudig Gouden Bal-winnaar een opmerkelijke actie had in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Toen zat hij op de reservebank, maar viel hij uiteindelijk niet in. In plaats van de Portugees gingen Christian Eriksen en Anthony Elanga in de 87e minuut het gras op. Ronaldo vertrok hierop direct de kleedkamers in met zijn reservehesje nog aan.
Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Enerzijds gaat het verhaal dat Ronaldo boos is weggestormd omdat hij niet gewisseld werd, terwijl het andere verhaal is dat Ronaldo weigerde in te vallen toen Ten Hag hierom vroeg. Ten Hag wilde er na de wedstrijd in ieder geval geen aandacht aan geven, gezien er eerst met het team een 2-0 zege gevierd moest worden. Nu is duidelijk dat de actie van Ronaldo niet zonder gevolgen is.

Ten Hag en Ronaldo geen gouden koppel

Wat het verhaal van de afgelopen wedstrijd ook is, één ding is meer dan duidelijk: Ronaldo en Ten Hag hebben geen goede relatie. Al vaker vertoonde de Portugees onacceptabel gedrag richting zijn club. Zo vertrok hij eerder al uit Old Trafford richting huis toen hij bij de wedstrijd tegen Rayo Vallecano gewisseld werd. Ten Hag heeft hem daarna nog mondeling medegedeeld dat hij en Manchester United niet gediend waren van zijn 'arrogante gedrag'. Ronaldo miste verder veel van de trainingen van de club in aanloop naar het seizoen, maar dit zou zijn vanwege familie omstandigheden.
Dit bericht is bijgewerkt op 21 oktober 2022.

Populair Nieuws