Netflix hit The Queen's Gambit wordt een musical

News
woensdag, 10 maart 2021 om 8:30
schermafbeelding 2020 11 25 om 084055f1632223363
Even geleden gooide Netflix hoge ogen met The Queen's Gambit. De serie rondom schaken werd binnen korte tijd razend populair en miljoenen keren bekeken. Nu komt er een musical aan rondom de serie.
Productiemaatschappij Level Forward. bekend van producties als Jagged Little Pill en Slave Away, heeft de theaterrechten van The Queen's Gambit weten te bemachtigen. Het verhaal zal de komende tijd in theatervorm gegoten worden en daarna zullen er acteurs en regisseurs gezocht worden. Wanneer The Queen's Gambit naar theaters zal komen is daardoor nog onbekend.
The Queen's Gambit veroverde binnen hele korte tijd Netflix. De miniserie is maar liefst 62 miljoen keer bekeken in de eerste maand na de release en won twee prijzen tijdens de Golden Globes: Beste miniserie en Beste actrice voor Anya Taylor-Joy. Het is dan ook logisch dat er gekeken wordt naar nieuwe formats voor de Netflix serie.

Kleine kans op The Queen's Gambit seizoen 2

In The Queen's Gambit wordt Beth Harmon gevolgd die een talent heeft voor schaken. Ze werkt zich al snel op naar de hogere kringen in de schaakwereld, maar haar privéleven gooit roet in het eten. Een drugs- en alcoholverslaving weerhouden haar om kampioen te worden, maar gaandeweg krijgt ze dit onder controle. De miniserie heeft momenteel nog maar één seizoen en is daarmee eigenlijk afgelopen, maar een tweede seizoen is niet helemaal uitgesloten. De kans is wel heel klein volgens Taylor-Joy, gezien het verhaal al verteld is.