Netflix helpt medewerkers tijdens coronacrisis

  Veel mensen kunnen vanwege het coronavirus niet meer aan het werk. Bij veel streamingdiensten is dit ook het geval. Netflix probeert zijn personeel in ieder geval zoveel mogelijk te helpen in deze onzekere tijden. het bedrijf betaalt zijn werknemers gewoon door, ook al zijn de producties van films en series momenteel stilgelegd.

  Coronacrisis

  Door de verspreiding van het coronavirus zijn veel film-en serieproducties stilgelegd, dit is ook bij Netflix het geval. Zo zijn de opnames van het tweede seizoen van The Witcher gestopt en Stranger Things. Wanneer zo'n productie stopt, zijn er ontzettend veel mensen die zonder werk komen te liggen. Denk bijvoorbeeld aan setbouwers, chauffeurs, kledingmakers en assistenten. Door het coronavirus zijn zij allemaal thuis komen zitten. Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer deze mensen aan de slag kunnen. Toch heeft Netflix besloten om deze medewerkers te helpen.

  Netflix-fonds

  Netflix heeft een fonds van ruim 100 miljoen dollar opgezet. Van dit geld wilt het bedrijf de medewerkers zonder werk de komende tijd betalen. Zo kunnen ze toch geld verdienen in de tijd dat ze niet kunnen werken. Het fonds is vooral bedoeld voor de mensen die het hardst getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. Eerder werd beloofd dat deze mensen meer dan twee weken betaald zouden krijgen, maar nu krijgen de crewleden langer betaald.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.