Netflix heeft minder abonnees dan verwacht

  Iedereen die geld gestoken had in aandelen van Netflix kreeg even een flinke domper te verduren. De streamingdienst heeft over het eerste kwartaal namelijk minder abonnees dan verwacht binnen gehaald.

  Het is een treurige dag voor Netflix, want de streamingdienst moet een paar teleurstellende resultaten presenteren. Netflix heeft over het afgelopen kwartaal namelijk wat minder abonnees erbij gekregen dan ze aanvankelijk hadden verwacht. Vergis je niet, het zijn nog steeds vier miljoen nieuwe abonnees, maar de streamingdienst had toch op wat meer gehoopt, ondanks een aantal vooruitzichten van analisten dat de cijfers voor abonnementen terug zouden lopen.

  De cijfers van analisten schetsten namelijk het beeld dat Netflix afgelopen kwartaal er toch ongeveer 6,25 miljoen abonnees bij zou krijgen, maar het zijn toch minder abonnees geworden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat een boel landen toch de restricties met betrekking tot Corona opheffen en mensen dus meer naar buiten kunnen en niet meer thuis voor de TV hoeven te zitten. Daarnaast bestaat ook de kans dat Netflix misschien toch een beetje de concurrentie van Disney+ en Amazon Prime Video heeft onderschat.

  Minder abonnees dan verwacht voor Netflix

  Het slecht nieuws houdt alleen niet op voor Netflix, want naast het binnenhalen van minder abonnees, zijn de voorspellingen voor het komende kwartaal ook niet best. Zo zou de streamingdienst in het komende kwartaal maar hoeven rekenen op een miljoen nieuwe abonnees. Voor een gigant als Netflix is dat niet echt iets om over naar huis te schrijven. Die conclusie trokken aandeelhouders ook, die massaal hun aandelen verkochten waardoor Netlix met elf procent daalde in de koersen. Misschien dat de nieuwe Netflix Original Shadow and Bone wat recht kan trekken voor de gigant.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.