'Netflix heeft grote ontwikkelaar gestrikt om meerdere games te maken'

News
vrijdag, 12 januari 2024 om 12:30
netflix1f1623844084
Netflix heeft grote plannen als het aankomt op games op de streamingdienst. Naar verluidt heeft het bedrijf daarvoor nu ook een grote ontwikkelaar gestrikt.
Mogelijk wordt het binnenkort een must voor liefhebbers van RPG’s om een abonnement op Netflix te nemen. Volgens Twitter-gebruiker MbKKssTBhz5, een bekende leaker op het platform, is Atlus momenteel namelijk bezig om meerdere games te ontwikkelen voor het mobile game-platform van de streamingdienst.
Atlus staat bekend om meerdere populaire Japanse RPG-franchises. Zo maakt de studio niet alleen de Persona games, maar ook de Shin Megami Tensei games. Volgens de leaker is één van de games die in ontwikkeling is voor Netflix dan ook een titel uit de Shin Megami Tensei-reeks.
Mogelijk kan het gaan om mobile ports van games van Atlus die eerder al zijn uitgekomen. De studio is namelijk geen onbekende als het gaat om oude games opnieuw uitbrengen. Zo komt binnenkort bijvoorbeeld Persona 3 Reload uit, een remake van het origineel uit 2006.

Grote focus op games

Netflix timmert ondertussen hard aan de weg om een grote speler te worden op het gebied van games. Zo heeft de streamingdienst onder andere een eigen studio opgericht om ‘AAA games’ te maken, die niet alleen voor mobile zijn.
In december zijn er daarnaast oude GTA games aan de streamingdienst toegevoegd. In totaal zijn er bijna 100 games onderweg naar Netflix. Tien daarvan zouden bij interne studio’s van Netflix in ontwikkeling zijn.