Gaat Netflix advertenties en in-app aankopen toevoegen aan games?

News
zondag, 07 januari 2024 om 14:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Met je Netflix abonnement heb je niet alleen toegang tot films en series, maar sinds een paar jaar ook tot games. Een groot voordeel daarbij is een gebrek aan advertenties en in-app aankopen, maar daar zou mogelijk verandering in kunnen komen.
Netflix adverteert zijn games met ‘Geen advertenties. Geen extra kosten. Geen in-app aankopen’, maar lijkt daarvan terug te komen. Volgens The Wall Street Journal hebben leidinggevenden bij Netflix namelijk gesprekken gehad over hoe het bedrijf geld uit zijn games kan genereren naast de abonnementsinkomsten. Daarbij kwamen microtransacties en advertenties ter sprake.
De advertenties zouden daarbij niet voor ieder abonnement gelden: alleen leden met het goedkoopste abonnement met reclames zouden ook reclames in hun games voorgeschoteld krijgen. Dit abonnement is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. Daarnaast overweegt de streamingdienst om ‘geavanceerde’ games aan te bieden tegen extra kosten bovenop de abonnementskosten.
The Wall Street Journal wijst er wel op dat het momenteel alleen nog gaat om interne discussies die in recente maanden hebben plaatsgevonden. Of Netflix daadwerkelijk deze wijzigingen gaat doorvoeren is nog niet zeker. Het nieuws werd volgens de krant gelekt door ‘mensen die bekend zijn met de discussies’.

Bijna honderd games in ontwikkeling voor Netflix

Vorige maand liet Netflix nog weten dat er bijna honderd games in ontwikkeling zijn voor de streamingdienst. Zo is er een game in de maak gebaseerd op Zack Snyders Rebel Moon en heeft Netflix ontwikkelaars van verschillende grote games in dienst genomen om een AAA-game te maken. Sinds kort kun je ook de GTA Trilogy op de streamingdienst spelen.