Netflix games binnen een jaar op de streamingdienst

News
donderdag, 15 juli 2021 om 10:00
netflixf1671701243
Bekende streamingdienst Netflix wil binnen de komende twaalf maanden games toevoegen aan haar streamingdienst. Zo maakt Bloomberg bekend in een nieuw rapport. Voor de toevoeging is Mike Verdu, voormalig EA- en Facebook-executive aangenomen als vicepresident game-ontwikkeling.
In mei werd al duidelijk dat Netflix de mogelijkheid voor games op haar service aan het onderzoeken was. Bronnen melden nu aan Bloomberg dat Netflix de stap richting de game-industrie in het komende jaar wil maken. Eerst werd gedacht dat Netflix de route van Apple Arcade achterna zou gaan, maar bronnen van Bloomberg melden dat de plannen groter zijn.
Netflix zou games namelijk, net als met documentaires en stand-up specials, als een nieuwe tak zien van de service. De games die toegevoegd gaan worden zouden daarnaast niets extra kosten. Tenminste, dat zijn de plannen die nu intern bij de streamingdienst liggen.
netflix 5432181 1920f1658221200

Netflix games onder leiding van EA-veteraan

Mike Verdu is geen vreemde in de game-industrie. Gedurende zijn tijd bij EA werkte hij onder andere mee aan The Sims, Plants vs. Zombies en verschillende Star Wars-games. Verwacht wordt dat Netflix haar gamesdivisie de komende maanden nog verder gaat uitbreiden.
Netflix is overigens geen vreemde als het om games gaat, want de streamingdienst heeft in het verleden al vaker meegewerkt aan een aantal games. Zo heeft Netflix mee-ontwikkeld aan Stranger Things 3: The Game en werd in 2018 Black Mirror: Bandersnatch uitgebracht. Laatstgenoemde is een hybride tussen een TV-film en game, want de kijker bepaalt hoe het verhaal uiteindelijk afloopt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties