Microsoft aast op features PS5 DualSense controller

News
donderdag, 15 juli 2021 om 9:30
ps5 controllerf1592919068
Sony heeft met de DualSense haar controller ook next-gen gemaakt, terwijl Microsoft op de vertrouwde voet is verder gegaan. Het Amerikaanse bedrijf ziet nu alleen toch wel potentie in de features van de PS5 DualSense controller.
Voor de DualSense controller heeft Sony flink haar best gedaan om het gevoel van next-gen niet alleen te laten zien op de PlayStation 5, maar ook te laten voelen in je handen. De nieuwe controller heeft dan ook haptic feedback in plaats van een standaard rumble-motor, adaptive triggers om gameplay-elementen te vertalen naar het echte leven - zo worden de triggers bijvoorbeeld strakker wanneer je een boog aanspant - en zit er zelfs een gyroscope-sensor en ingebouwde microfoon in.
Microsoft heeft ondertussen gekozen voor de traditionele route en wil juist dat zoveel mogelijk controllers te gebruiken zijn op de Xbox Series X. Dat sluit alleen niet uit dat het bedrijf in de toekomst nog komt met een geavanceerde Xbox controller. In de Kinda Funny Gamecast vertelt Phil Spencer dat hij zeker potentie ziet in de PS5 DualSense controller.

Wel de DualSense controller, geen VR

Hoewel Xbox dus mogelijk de route wil gaan volgen van de PS5 DualSense controller, is dat niet het geval voor Virtual Reality. Sony is voor de PlayStation 4 al gekomen met de PS VR en wil dat voor deze generatie uitbreiden met de PS VR 2. Volgens Spencer heeft VR bij zijn bedrijf alleen geen prioriteit. Modellen zijn de Oculus Quest 2 zijn volgens de Xbox-baas juist gemakkelijk in gebruik, ‘omdat het niet aan een Xbox aangesloten hoeft te zijn’.
Het is niet de eerste keer dat Microsoft duidelijk maakt niet geïnteresseerd te zijn in de Virtual Reality-markt. Eerder gaf het bedrijf ook al aan op dat gebied er geen wedstrijd van te maken met Sony.

Populair Nieuws