Black Mirror: Bandersnatch vanaf vandaag te zien op Netflix

  Netflix serie Black Mirror heeft haar eerste Netflix original film gekregen. De film heet Black Mirror: Bandersnatch en heeft net als de serie een mysterieuze setting. De Netflix film Black Mirror: Bandersnatch is vanaf vandaag te zien op de streamingservice.

  Netflix

  Black Mirror: Bandersnatch gaat over een jonge programmeur aan wie wordt gevraagd een fantasieverhaal om te zetten naar een game. De grens tussen game en realiteit wordt in de film steeds vager naarmate de programmeur de game verder ontwikkelt. De film is zoals we wel gewend zijn van Black Mirror surrealistisch opgezet waarbij je goed moet nadenken over wat echt en wat nep is.

  De film speelt zich af in het jaar 1984 en daar weet regisseur Slade dus wel raad mee. De film heeft ook een soort keuze-element; er komt een moment waarbij de kijker zelf mag kiezen waar het verhaal heengaat. Iets wat je in games als The Witcher 3, Mass Effect en Telltale games al ziet, maar nu in films ook steeds vaker voorkomt. Kijk naar Minecraft: Story Mode op Netflix.

  Black Mirror: Bandersnatch cast

  De programmeur die de hoofdrol heeft in Bandersnatch is Fionn Whitehead, bekend van zijn rol als Tommy in oorlogsfilm Dunkirk. Naast hem komen acteurs Will Poulter, bekend van de Mazerunner, en Asim Chaudhry, bekend van People Just Do Nothing, voorbij.

  Bandersnatch wordt geregisseerd door David Slade, deze regisseur is vooral bekend voor zijn eerdere producties Hannibal en American Gods. In de trailer van de film zie je een poster met daarop de tekst "METL HEDD". Die tekst refereert naar aflevering vier van Black Mirror: Metalhead. Die aflevering is geregisseerd door dezelfde regisseur als van Bandersnatch.

  De Bandersnatch is angstaanjagend

  In de romans van Lewis Carroll, het vervolg op Alice In Wonderland: Throught the Looking Glass, wordt de Bandersnatch beschreven als een angstaanjagend beest met immens grote tanden en erg snel. Het beest wordt ook genoemd in het gedicht Jabberwocky, tevens van Lewis Carroll.

  De mogelijkheid dat het gevaarlijke beest, dat in de videogame moet worden nagemaakt, tot leven komt in de film, is dus niet geheel uit te sluiten. Black Mirror kreeg voor haar unieke thema’s en aparte sfeer van aflevering drie en vier twee Primetime Emmy Awards. De serie is dus een groot succes en daarom zit er een derde seizoen aan te komen.

  Bandersnatch zal geen deel uitmaken van het nieuwe seizoen. Wanneer het nieuwe seizoen uitkomt, is nog niet bekend. Tot nu toe kun je jezelf vermaken met Black Mirror: Bandersnatch die dus vanaf vandaag op Netflix te zien is.

  Wil je nog eens terugblikken op seizoen 1 van Black Mirror? Lees dan onze Black Mirror seizoen 1 review! En als je van Netflix houdt, bekijk dan verhaal onze special over de beste Netflix films van 2018.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.